Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Nokas overtar ”Beredskapen” på Herøya

Nokas AS kjøper de resterende 2/3 av bedriften Vakt Service Industriberedskap AS på Herøya, og tar et nytt viktig skritt på veien til å bli en av Europas ledende totalleverandører av sikkerhet og beredskap.

Vakt Service Industriberedskap har vært etablert som kasernert styrke på Herøya siden 1957, først som en avdeling i Hydro, deretter som eget selskap siden 2005, eid av Yara, Grenland Industriutvikling (Hydro) og Nokas.

Konsernsjef i Nokas, Heine Wang er godt fornøyd med nå å eie hele virksomheten.

– Industriberedskapen på Herøya er meget spennende og vi har stor tro på utviklingen i Grenland. I tillegg har dette selskapet en betydelig kompetanse, som er av stor interesse for olje og gass-satsningen i Norge. Fokus på sikkerhet og beredskap er viktig innenfor denne næringen, sier Wang som også er president i NHO.         

Profesjonell eier
Lederne av Yara og Herøya Industripark, Per Knudsen og Thor Oscar Bolstad, mener denne løsningen er bra for selskapet og for virksomhetene i industriparken.

– Beredskapen får en stor og profesjonell eier som vil bidra til å utvikle selskapet videre. Vi ønsker Nokas’ initiativ og energi velkommen, og er trygge på at selskapet også i framtiden vil ivareta sikkerheten på en god måte, understreker de. 

Selskapet består av en industriell beredskapsstyrke med rundt 30 kompetente og erfarne ansatte, som leverer industrivern og utrykningstjenester til Herøya industrivernområde. I tillegg har selskapet et bredt opplæringsprogram og kurs for industrivernpersonell, samt brann- og førstehjelpskurs.

Viktig rolle
I industriparken er det rundt 90 bedrifter med over 2500 ansatte, og flere av bedriftene kommer inn under storulykkeforskriften. ”Beredskapen” spiller en viktig rolle i å forebygge ulykker og begrense konsekvenser hendelser kan få for mennesker, miljø og materielle verdier.

Om Nokas
Nokas er et ledende sikkerhetskonsern med virksomhet i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet ble etablert i 1987 og har vært i kontinuerlig vekst siden oppstarten. Orkla, DNB, Fritt Ord og Jul Holding er de største aksjonærene ved siden av ledelse.

Nokas er en stor leverandør av tjenester til industri og næring både innen operativt arbeid og rådgivning. ”Beredskapen” vil bli en integrert del av Nokas’ virksomhet og vil fortsette eksisterende virksomhet i Grenland. Nytt navn på selskapet vil være Nokas Beredskap AS.

Les mer på www.nokas.no

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler