Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Sekkelageret og Etasjelagerkaia revet – Yara snart i gang med å bygge ny terminal

16. november 2018

Rivingen av Bygg 28 – det gamle Sekkelageret og kontordelen fra 50-tallet i syd – er foreløpig ferdig. Det betyr at 26 meter av bygningskroppen er borte. Det er også Ro-ro-kaia og Etasjelagerkaia. Yara har formelt overtatt området, og ALTi Bygg og Anlegg AS har fått kontrakten påbygging av ny terminal og kai til den autonome containerbåten "Yara Birkeland".

Signerte samarbeid - Herøya Industripark AS, USN og SINTEF vil bli vinnerlag

14. november 2018

Forrige uke signerte Herøya Industripark AS, SINTEF og Universitetet i Sørøst-Norge avtaler som formaliserer enda tettere samarbeid mellom forskere og industrimiljøet i Herøya og Grenland. Målet er ny konkurransekraftig industri og å løse samfunnsutfordringer.

Prosess21 - Lanserte ny innovasjonsplattform for CO2-fri produksjon av lettmetaller

09. november 2018

Prosess21 er på «roadtrip» i Norge for å få svar på spørsmål om hvordan livskraftig vekst skal skje parallelt med minimale utslipp i industrien. Prosess21 er videreføring av et samarbeid som bygger på den positive samhandlingen som oppstod under utarbeidelsen av Veikartet for prosessindustrien.

Arena-status bidrar til at Grenland kan bli verdens første klimapositive industriregion

08. november 2018

Klyngen Industrial Green Tech som består av 22 sterke medlemsbedrifter i Grenland, har i dag fått status som Arena-klynge. Det innebærer statlig finansiering av et klyngeprogram der formålet er å gjøre Grenland til verdens første klimapositive industriregion. 

Seram Coatings – ny teknologibedrift med lovende produkt til Herøya

06. november 2018

En spennende oppstartsbedrift, Seram Coatings, har nylig etablert seg på Herøya med produksjon av ThermaSiC, et pulver som kan gi mindre slitasje på både fly, biler og mange andre maskiner.

Grenlandsindustrien gjør felles løft for HMS-opplæring – nyttig for hele industri-Norge

02. november 2018

Herøya Industripark har tatt i bruk «Munio Access to Industry», en ny læringsplattform som samler all Helse-, Miljø- og Sikkerhetsopplæring på ett sted. Siden oppstarten i april har 650 personer gjennomført e-kurs i Munio kombinert med klasseromsopplæring hos Herøya Kompetansesenter.

Hans Kristian Lahus forsterker teamet i Powered by Telemark

30. oktober 2018

– Å jobbe i team gir konkurransefordeler, sier Lahus. Powered by Telemark har hentet inn teamsjefen i Norges største profflag i langrenn, Team Telemark.

Addcon i eliteserien – skal holde Skagerak Arena isfri gjennom vinteren

26. oktober 2018

Herøya-firmaet Addcon satser nå i eliteserien! Gjennom vinteren skal Addcon holde banen på Skagerak Arena isfri og myk med sine Svanemerkede produkter for avisning. Dermed unngår man skader på dekket og på spillere. 

Ola Elvestuen til Herøya – åpnet Norseps pilotanlegg for behandling av flyveaske

18. oktober 2018

I ettermiddag trykket klima- og miljøminister Ola Elvestuen på den grønne knappen som startet Norseps pilotanlegg i Herøya Forskningspark. Teknologien som skal testes ut i anlegget, kan vise seg å redusere behovet for å deponere farlig avfall – ikke bare i Norge, men også internasjonalt.

Ex-politiker vil spre de gode historiene om Telemark

16. oktober 2018

Mange forbinder fortsatt Kåre Fostervold med Frp-politikk på stortings- og regjeringsnivå. Derfor har han de siste månedene hatt utallige kaffemøter med gamle og nye forbindelser for å fortelle om sin nye virksomhet, Telemark Consulting.  

Yara med ny standard for arbeid i høyden – husk at noen er glad i deg!

11. oktober 2018

Yara Porsgrunn samarbeider med Bilfinger for å sette et sterkere fokus på sikkerhet ved arbeid i høyden. På forsommeren testet Yara-sjef Svein Tore Holsether hvordan det oppleves å henge i en sikringssele og rappellere ned fra syv meter.

Kineras nye Fast Fix-robot overbeviser – gjøres klar for markedet

09. oktober 2018

Siden starten i 2008 har Kineras gründerduo utviklet et sterkt beskyttende belegg, og har suksess med sin LineCoat som gir stålrør, bl.a. i skip og industri, unik beskyttelse og lang levetid.

Dette skjer før Yara Birkeland blir et selvgående containerskip fra Herøya

05. oktober 2018

Fra 2020 vil containerskipet Yara Birkeland være et vanlig innslag mellom Herøya Industripark og Brevik og Larvik havn, og fra 2022 kan containerskipet være selvgående.

Flyvning over Herøya Industripark onsdag 3. oktober

02. oktober 2018

TerraTec har fått tillatelse til å fly over Herøya Industripark onsdag 3. oktober. Herøya Industripark AS er oppdragsgiver.

IBKA bemanner opp og går internasjonalt – fra Herøya

02. oktober 2018

– En samlet og spisset industrisatsing med IBKA i Norge, Danmark og Storbritannia gjør at vi nå styrker kompetanse og kapasitet på industritjenester lokalt på Herøya. Det skal kundene merke, sier Truls Vad Fjeldberg, IBKA-gruppens toppsjef. Han  styrer IBKA-gruppens internasjonale satsing fra Herøya.

Hun følger med på trender som skal gjøre Yara mer bærekraftig

28. september 2018

– Jeg tror Yara og andre virksomheter kan bidra mer til sirkulærøkonomi i praksis, også lokalt på Herøya og i Grenland. Det sier trendanalytiker Sabine Tangenes i Yara Business Intelligence fra sitt kontor i Forskningsparken på Herøya.

CN Superpure – verdens beste kalksalpeter

25. september 2018

Verdens beste kalksalpeter skal produseres av Yara Porsgrunn. Ved fabrikken i Herøya Industripark er det bygd et nytt rensetrinn som fjerner resterende urenheter. Om alt går etter planen starter produksjonen for fullt i oktober.

Stor investeringsvilje fra industriparkens eiere – nå får Caverion nytt bygg

21. september 2018

Oslo Pensjonsforsikring (OPF) som overtok Herøya Industripark i midten av 2016, har vist god investeringsvilje. På to år har de investert rundt 100 millioner kroner i industriparken, og nå skal  Caverion få nytt bygg. 

Fire generasjoner Næss med Herøya Industripark som arbeidsplass

18. september 2018

I juli i år startet Kristine Welle Næss i jobben som prosesstekniker i Yaras ammoniakkfabrikk. 22-åringen er 4. generasjon Næss som jobber i Hydro, eller i Yara som har videreført gjødselproduksjonen på Herøya.

Godsterminal på Herøya – et spennende prosjekt under utredning

14. september 2018

Forholdene ligger godt til rette for en jernbaneterminal for gods i Herøya Industripark. Det mener Jernbanedirektoratet og Bane NOR som utreder saken sammen med vertskapet i industriparken, Vekst i Grenland og Grenland Havn. En samfunnsøkonomisk analyse er en viktig del av utredningen.   

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler