Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

RHI åpnet fabrikk: Stolt dag for ansatte, RHI, Grenland og industri-Norge

I dag åpnet RHI fabrikken på Herøya. – Fabrikken er viktig i vår strategi for å bli en stabil leverandør av kvalitetsprodukter til våre kunder i hele verden. En milepæl for RHI konsernet, sa RHIs konsernsjef Franz Struzl.

Snorklipping ny RHI-fabrikk

Snorklipping for RHI:  Østerrikes ambassadør i Norge (f.v.), Thomas Wunderbaldinger, konsernsjef RHI, Franz Struzl, statssekretær Jeanette Iren Moen og fabrikksjef Roger Gravdal klipper snoren og erklærer den nye fabrikken for åpnet.

Under stor takhøyde i romslig fabrikkhall var Grenlands næringsliv, politikere og media samlet til offisiell åpning av RHI fabrikken sammen med 120 stolte RHI medarbeidere og ledelse fra Norge og Østerrike.

Rekordtid
På 14 måneder er 500 millioner investert, gamle industrianlegg ombygd, ny fabrikk bygd opp, produksjonsutstyr montert og antall ansatte økt fra 20 til 120. Produksjonsprosesser er kjørt i gang og leveranser har allerede startet.

– Jeg er imponert og mektig stolt. Det er rekordtid, sa Roger Gravdal, fabrikksjef i RHI Porsgrunn, i åpningstalen. Gravdal roste alle dyktige medarbeidere og støttespillere som har fått satt fabrikken i drift så rask.

– Alle har levert, og spesielt de to siste månedene hvor 6-700 har jobbet kontinuerlig dag og natt.

Fordeler
Å være etablert i Porsgrunn gir mange fordeler, inkludert infrastruktur, støtte fra lokale politikere og konkurransedyktige norske energikostnader. I tillegg har vi lang erfaring i å produsere magnesium fra sjøvann. Bygging av den nye smeltefabrikken er en av de største investeringer i norsk fastlandsindustri de siste fem årene, og det er en langsiktig investering, sa fabrikksjef Roger Gravdal.

Strategisk satsing
RHI konsernet satser på å produsere eget råstoff. Fabrikken på Herøya skal levere til fabrikker hovedsakelig i Europa og bidrar dermed til å øke andelen til 80% egenprodusert råstoff, fused magnesia. 

– Oppstart av fabrikken her er en strategisk milepæl for oss, sa konsernsjef Franz Struzl. – Vi øker egen forsyning av råstoff, integrerer bakover i verdikjeden. I tillegg bruker vi ny teknologi og kunnskapen som fins her om å bruke sjøvann i produksjonen .Det er en nyvinning for oss, smiler Struzl. – Jeg har full tillit til at fabrikken blir en suksess.

Forbedret struktur
I en pressemelding sier RHI at fordelen med fused magnesia fra Norge er at ildfastegenskapene i råstoffet er høyt. Fyringsprosessen med elektrofusion forbedrer krystallstrukturen og øker magnesiainnholdet med nesten 100 prosent. Fabrikkens energibehov vil være ca. 270 gigawatt i året som tilsvarer verdens vindkraftproduksjon.  

RHI-åpning Statssekretær

Flere industriben og arbeidsplasser
– RHI-fabrikken er bra for industri-Norge, understreker statssekretær Jeanette Iren Moen (bildet).

– Det er bra at det investeres i annen industri enn olje. Det gir oss flere ben å stå på. I tillegg bruker vi norsk råstoff, dolomittstein. Det gir flere arbeidsplasser i distriktene. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler