Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Norgesmestere i automasjon og CNC

Blir Kjetil Nilssen, Henrik Skoe og Stine Svendsen Solberg de nye norgesmesterne? Muligheten er der når lærlingene skal konkurrere om tittelen i automasjon og CNC (Computer Numerical Control) på yrkes-NM i november.

Kjetil Nilssen og Stine Svendsen Solberg har konkurrert og vunnet yrkeskonkurranser før. Nå har de kvalifisert seg til å bli med på yrkes-NM 2012, 31. oktober til 2. november på Lillestrøm.

De er begge lærlinger hos BIS Production Partner. Bedriften og Industrilærling Telemark heier på dem og sørger for topp treningsmuligheter. De tre neste ukene fram til Yrkes-NM er det hardtrening.

Konkurranseteft 
Konkurranser har lenge vært en del av Kjetils og Stines skolehverdag og læretid. Og pallplasser har gitt mersmak.

Stine Svendsen Solberg ble Telemarksmester i CNC (Computer Numerical Control) i 2011 og ble med i Østlandsmesterskapet. Hun er nå valgt ut som en av de seks beste i CNC i Norge som skal konkurrere om NM tittelen.

Kjetil Nilssen konkurrerte i skolemesterskapet for Automatiseringsfag og vant NM i 2011. En andreplass i konkurranse på Kongsberg nå nylig kvalifiserte han og lagkameraten, Henrik Skoe, til Nordisk Mesterskap i mekatronikk, som går i Gøteborg denne uka. Der konkurrerer de mot et svensk og et britisk lag.

– Svenskene er generelt harde å slå, de har aldri blitt slått på hjemmebane, forteller Nilssen. – Bare en gang har Norge vunnet over dem, og det skjedde her i Norge av vår egen coach Ole Andre Kristiansen. Vi vet vi har mulighet til å gjøre det bra, smiler Kjetil, men hovedfokus for oss nå er oppkjøring til NM.

Profesjonell praksis
Stine og Kjetil bruker mye tid på å forberede seg og trene til konkurranser. De vet mye om press, utholdenhet og effektivitet. I tillegg gir konkurranser en profesjonell praksis. 

– I konkurranser må vi jobbe effektivt og planlegge godt. Og det skal se bra og ryddig ut, være ordentlig, forteller Kjetil. – Det at jeg har konkurrert gjør at jeg ser en del ting på verksted og i fabrikken som jeg ikke så tidligere.

Ha med hodet
Stine er opptatt av å være nøyaktig.

– Det er små marginer som skiller oss, sier hun, derfor er det viktig å holde fokus og ha hodet med hele tiden.

CNC NM foregår på Kongsberg. Etter uker med hardtrening, er det 3 dager med konkurranser.  

Spente
Torgeir Sundby, lærlingeansvarlig hos BIS Production Partner, er like spent som Kjetil og Stine.

– Vi synes det er kjempemoro at de er kommet med, gliser han. – Presset de har, legger de på seg selv, men jeg føler at de er godt forberedt. Jeg drar til Lillestrøm sammen med Hilde Gunnulfsen i Industrilærling. De sponser og følger opp på en fantastisk måte, understreker Sundby som gleder seg stort til å følge Kjetil, Henrik og Stine i årets NM.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler