Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Offisiell åpning av RHIs nye fabrikk 8. november

8. november har RHI offisiell åpning av sin nye fabrikkk på Herøya, med inviterte gjester fra Norge og Østerrike. RHIs CEO Franz Struzl kommer til åpningen, sammen med representanter for det offisielle Telemark og samarbeidspartnere.

Den nye fabrikken skal produsere fused magnesia, dvs. smeltet og krystallisert magnesiumoksyd som er råvare for RHIs produksjon av ildfast murverk. Fabrikkbygningen er reist på rekordtid – den ble påbegynt for ca 12 måneder siden og er nå ferdigstilt. Årlig produksjonskapasitet i fabrikken er 80.000 tonn. Også ombygging av de eldre produksjonsavsnittene som skal levere såkalt lettbrent MgO til den nye fabrikken er ferdigstilt.  

Produksjonsutstyret i den nye fabrikken er nå montert, og i disse dagene pågår uttesting av utstyret, forteller direktør Roger Gravdal i RHI Normag. Fabrikken skal etter planen være i full drift i begynnelsen av november.

Fabrikken sysselsetter rundt 180 årsverk, hovedsakelig operatører, fagpersonell, ingeniører og administrativt personale.

De samlete investeringene til den nye fabrikken samt ombygging av eksisterende produksjonsavsnitt, er ca. 95 millioner Euro, dvs drøyt 700 mill. NOK.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler