Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

FMC Technologies og Norsk Analyse til Herøya

– Grenland er et aktuelt rekrutteringsområde vi kan benytte, sier FMC Technologies og Norsk Analyse som nettopp har etablert seg på Herøya.  

Virksomhetene som leverer analysesystemer og mengdemålinger til offshore og industri har nettopp kommet i orden i nye lokaler i Industriparken. Fra i fjor høst har bedriftene rekruttert flere nye ansatte, og de trengte større plass.

– Herøya er godt egnet for oss, sier Sveinung Myhr, Operation & Maintenance Manager i FMC Kongsberg Metering. Og Grenlandsområdet er bra for å få tak i folk med industriell erfaring. Det er stor etterspørsel etter fagfolk nå, og her finnes det kompetanse vi kan benytte.

– Ligger det an til videre vekst?

– Dersom markedet utvikler seg positivt er det mulig svarer Myhr videre.

Nær kunder
Rett over gangen sitter RHI Normag. De kjører i gang ny fabrikk i disse dager.

– RHI Normag ble veldig glade for at vi flytter hit, forteller Trond Ness Pedersen, analysespesialist i Norsk Analyse. RHI starter opp fabrikken med et analysesystem levert av oss. De setter stor pris på at vi sitter rett over gangen. 

Flere lokale kunder kan nå nyte godt av kort avstand, bl.a. Industriparken, Yara og Rafnes.  Men de fleste kundene er imidlertid lenger unna, ute på norsk sokkel eller på land i Skandinavia og Europa. 

Samarbeid på online fjerndrift
Norsk Analyse og FMC Kongsberg Metering samarbeider i flere offshoreprosjekter. De opererer såkalt "Remote Operations’" online fjerndrift av anlegg. 

– Vi logger oss på metering systemet til kunden, og kan følge med online på analyse og mengdemålinger og bistå i drift og vedlikehold ute på anlegget, forteller Sveinung Myhr.

Fordelene er store, rask og effektiv bistand online. Videokonferanser skal også tas i bruk for effektive møter og reduserte reisekostnader. 

Spesialister
FMC’s avdeling Operation & Maintenance med fem ansatte på Herøya og Norsk Analyses to medarbeidere på Herøya er spesialister på sine felt.

FMC Operation & Maintenance, en avdeling av FMC Kongsberg Metering i det globale selskapet FMC Technologies, leverer tjenester til operasjonell støtte for drift og vedlikehold av fiskale målesystemer for olje og gass. I tillegg har de i løpet av året etablert et opplæringssenter i Tønsberg, og tilbyr kurs i generell mengdemåling, måleforskrifter og spesielle metering kurs. Største kundene er Norske Shell, Gaz de France, Statoil, Talisman og Maersk Oil.

Norsk Analyse er Skandinavias største leverandør av komplette analysesystemer for prosess industrien. De designer, prosjekterer og bygger systemene. Største kundene er Statoil, Yara, Ineos, Norske Shell, Gaz de France, BP, ExxonMobil og Borealis.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler