Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Pengedryss til kulturlivet i Grenland

Øyvind Strand ble idag tildelt Herøya Industriparks kulturpris for 2011. I tillegg fikk de to unge utøverne Frida Thorsås, friidrett, og Fredrik Hassel, tubaist, hvert sitt stipend, og Elle Flogstad og John Fredrik Fosse fikk begge en ildsjelpris for lang og tro tjeneste innen kulturlivet i Grenland.

I fondets begrunnelse står det at Øyvind Strand er en svært aktiv bidragsyter til et rikt kulturliv i Grenland. Han er først og fremst musiker, komponist og dirigent – og jobber med mennesker i alle aldre, men først og fremst barn og unge. Flere talentfulle musikere kan bekrefte at øyvind er grunnen til at de satset på musikk, han er en dyktig mentor og en stor inspirasjonskilde. Han har også en egen evne til å trekke fulle hus til sine konserter, enten det er i Ibsenhuset, i Brekkeparken eller i en av kirkene.

Øyvind har ikke bare hjerte for musikk. Han er også glødende interessert i matlaging, reising, historie og idrett – kort sagt – han er en livsnyter. Prisen er på 30.000 kroner, og som et varig minne om kulturprisen følger et litografi av Beate Strindheim, med tittelen ”Jazz”, som også er en kjent genre for vinneren.

Stipend til unge utøvere

Kulturfondet delte i år ut to stipend. Det ene gikk til Frida Thorsås, en talentfull, målbevisst og allsidig friidrettsutøver tilknyttet Urædd. Hun konkurrerer både i sprint, mellomdistanse og mangekamp. Som 15-åring tok hun bronse på 800 meter under junior-NM i Bodø, i 2009. Hennes siste meritt var å bli norsk juniormester i 7-kamp under mesterskapet i mangekamp i mai i år. Hun er nå kvalifisert for deltakelse i junior-VM i Barcelona senere i sommer. Stipendet er på 15.000 kroner.

Det andre stipendet gikk til Fredrik Hassel, en ung og lovende tubaist som er aktiv i blant annet Eidanger Pike- og Guttekorps og er elev ved musikklinja ved Skien videregående. Han går også på talentutviklingsprogrammet til Baratt Due. Han har vunnet de tre siste regionmesterskapene for solister, og ble valgte ut som én av 5 unge talenter fra hele Skandinavia, til å være med i de unges konsert med Bergen-filharmonien i april i år. Vinneren deltok også nylig i VM for tubaister, som ble arrangert i Linz i Østerrike. Stipendet er på 15.000 kroner.

Ildsjelprisen for lang og tro tjeneste

I år delte kulturfondet ut to ildsjelpriser, og den første gikk til han som står bak årets store Vinter-OL-suksess i Brevik, John Fredrik Fosse. Etter mange års planlegging, forberedelser og uttallige dugnadstimer - med "Tittei" i spissen, ble Vinter-OL avviklet i strålende sol og gnistrende snø, og med prominente gjester fra inn- og utland. Men ikke nok med at arrangementet gledet tusenvis av unge og gamle, siden starten i 1996 har Brevik Olympiske komité samlet inn nærmere 4 millioner kroner, 450.000 av dem er overskudd fra Vinter-OL, som går til utdeling til lag og foreninger. Ildsjelprisen er på 15.000 kroner.

Den andre ildsjelprisen gikk til Elle Flogstad som har vært aktiv innenfor Grenland Jazzforum siden 1992 da de startet opp. Men det var først i 1997 at aktiviteten i Jazzforumet tok av. Da ble KaféK i Porsgrunn etablert, Elle var blant gründerne og tok et stort ansvar for Grenland Jazzforum, som fikk KaféK som sin faste scene. Hun var bookingansvarlig de første årene, og har vært leder de siste 10 årene. Forumet har ca 100 medlemmer, og disse er interessert i mange musikkstiler og retninger innen jazz og improvisert musikk, noe som gjenspeiles i repertoarvalget. Grenland Jazzforum arrangerer 15-20 konserter i året. Ildsjelprisen er på 15.000 kroner.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler