Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Yara investerer 300 mill.kr på Herøya

Yara har besluttet å øke produksjonskapasiteten ved fabrikken i Porsgrunn med 300.000 tonn, og har bevilget 300 millioner kroner.

I en pressemelding skriver selskapet:

– Det er en glede å bekrefte at vi nå har besluttet å investere i Porsgrunn. Denne ekspansjonen markerer et viktig skritt for våre planer om økt vekst innenfor fullgjødselsegmentet. Etterspørselen etter høykvalitets NPK-gjødsel øker, særlig utenfor Europa og til avlinger som gir høy avkastning, sier konsernsjef Jørgen Ole Haslestad.

Deler av ekspansjonen er allerede under arbeid, mens ytterligere utbedringer vil gjennomføres i perioden fram til 2014.

– For fabrikken i Porsgrunn er dette en anerkjennelse av at vi skaper gode resultater. Vi er konkurransedyktige i vårt segment over hele kloden, og den kvaliteten vi leverer er ettertraktet, sier fabrikksjef Per Knudsen.

Dagens kapasitet for fullgjødsel er 1,9 millioner tonn pr år, og etter en 300 millioner kroners investering vil kapasiteten øke til 2,2 millioner tonn. Kapasiteten økes ved at utstyr byttes eller utbedres langs de eksisterende produksjonslinjene, slik at driften blir mer optimal. I tillegg til fullgjødsel produserer Yara Porsgrunn om lag 1 millioner tonn kalksalpeter i året.

Fabrikken vil ikke få flere fast ansatte som følge av investeringen, men investeringen øker tryggheten rundt de eksisterende arbeidsplassene.

Kontakt:
Per Knudsen, fabrikksjef, Yara Porsgrunn
Mobil: +47 95 10 61 10

Bernhard Stormyr, kommunikasjonssjef, Yara International ASA
Mobil: +47 90 10 76 85

Les også Yara investerer på Herøya

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler