Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

REC-nedleggelsen er et alvorlig tilbakeslag for Grenland

– Nedleggelse av de to siste fabrikkene til REC, samt RECs teknologisenter og SIC 2 er et alvorlig tilbakeslag for Grenland. Regionen er nesten tilbake der vi var i 2002 da Magnesiumfabrikken ble lagt ned.

Det sier direktør Thor Oscar Bolstad i Herøya Industripark. Sammen med RECs øvrige samarbeidspartnere i regionen ble han orientert om styrets beslutning i går kveld.

Konsekvensene av beslutningen om nedleggelse av RECs to nyeste fabrikker samt teknologisenteret berører 460 ansatte. I tillegg kommer ansatte ved SIC 2 som er RECs hovedleverandør for rensing av skjærevæske. Det betyr at i alt 600 ansatte på Herøya er berørt. Dette er tilnærmet samme antallet som mistet jobben da Magnesiumfabrikken ble lagt ned. I tillegg kommer ringvirkningene i andre leverandørvirksomheter.

Ledelse og de ansatte ved REC på Herøya har jobbet kontinuerlig med kostnadsreduksjoner og kvalitetsforbedringer i håp om at fabrikkene kunne overleve. Bare de siste par årene er kostnadene kuttet med over 25 %. Men samtidig har waferprisene falt dramatisk, bare den siste måneden med 15 %.

– Markedet for solenergi har endret seg dramatisk de siste årene. Til tross for stor økning i etterspørselen har overkapasitet påvirket waferprisene negativt. Organisasjonen på Herøya har jobbet hardt med forbedringer, men med den ekstreme konkurransen, spesielt fra Kina, og det kraftige prisfallet på wafere er ikke dette nok. Utsiktene ville vært fortsatt store tap framover, og derfor har vi ikke noe annet valg enn å legge ned produksjonen i Norge, sier konsernsjef Ole Enger i en pressemelding.

NAV, Porsgrunn kommune og Telemark fylkeskommune mobiliserer nå for fullt for å prøve å bidra med løsninger for de som mister jobben.

Se pressemelding fra REC.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler