Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

NJD: Alle i Grenland under samme tak

 Samtlige av Norsk Jernbanedrifts ansatte i Grenland er nå under samme tak i selskapets nye flotte kontorbygg på Herøya. Ledelsen er svært godt fornøyd med nybygget og mulighetene det gir med jernbanespor til døra.

– Vi er nå rundt 40 personer her i nybygget, og har bare beholdt et lager på Vallermyrene. Det gir en god følelse å ha kommet i nytt hus etter en vellykket byggeprosess, forteller administrerende direktør Ernst Terje Jakobsen og markedsjef Per Liane.

Nybygget er på drøyt 4.000m2 fordelt på fire etasjer, og innholder kontorer, møterom, kantine med storkjøkken og trimrom. NJD fyller foreløpig ikke hele bygget og har noe ledige kontorer til utleie.

Eventyrlig vekst
Norsk Jernbanedrift ble etablert i 2005, og er totalleverandør av entreprenør- og prosjekteringstjenester innenfor alle jernbanetekniske fag. På disse årene har selskapet hatt en eventyrlig vekst – fra 7,5 millioner kroner i omsetning det første regnskapsåret til 311 millioner kroner i 2011. Bemanningen har hatt en tilsvarende økning, fra 12 til 190 som selskapet vil telle etter påske.

– Vi har rekruttert 25 nye medarbeidere siden nyttår, de fleste kommer fra et konkurrerende nederlandsk selskap, Struktion Rail, med norsk avdeling som nylig gikk konkurs. Noen av disse er lærlinger som fortsetter læretiden her hos oss, forklarer Liane.

Lærlingebedrift
Og selskapet har lagt forholdene svært godt tilrette for nettopp lærlinger. De har ansatt opplæringsleder og har for øyeblikket 11 lærlinger inne, i fagene bane og signal. – Det er viktig å rekruttere ungdom, for å vår bransje krever det noen års praksis etter endt læretid for å kunne gjøre en fullverdig jobb, påpeker Liane.

Rett utenfor møteromsvinduet der vi oppholder oss, skimtes jernbanesporene som forbinder Herøya og Porsgrunn jernbanestasjon. – Disse sporene med sporveksler og signalanlegg blir øvelsesområde for lærlingene våre og også for lærlinger fra andre deler av landet, understreker Jakobsen.

Lyse utsikter
Etter et travelt år med full sysselsetting, bl.a. oppbygging av Notodden jernbanestasjon etter utrasingen som følge av flom og jordras, ser selskapet fram til nye oppgaver.

Vinteren pleier å være en "spøkelsestid" i denne bransje fordi det ofte er for kaldt for sporarbeid. Men med kort vinter og tidlig vår, hvert fall i vår del av landet, er det bra med oppdrag, forteller de.

– Vi leverer anbud og er engasjert i hele landet, og ser selvfølgelig fram til arbeidet med Eidangerparsellen tar til. I 2014 vil vi kunne være tungt inne på Vestfoldbanen, der det er store anbud som ikke veldig mange kan konkurrere om, avslutter de.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler