Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

RHI rekrutterer over 100 innen august

Når RHI-fabrikken kjører i gang for fullt til høsten, skal en 150-talls ansatte være klare og operative fra første dag. – Det er fantastisk moro å være med å bygge nye arbeidsplasser, smiler Trine Utzig, HR sjefen som har ansvaret for å bemanne opp Norges største landbaserte industrisatsing i dag.

120321 RHI fabrikken (16)RHI bygger fabrikk til 500 millioner kroner, som skal produsere fused magnesia, et av verdens mest varmebestandige materialer. Hydros tidligere magnesiumfabrikk og utstyr skal gjenbrukes, i tillegg til at det bygges en ny fabrikkdel. Den vil være lik et smelteverk, hvor man fuser eller smelter, og får da fused magnesia.

Parallelt med hektisk bygging av ny fabrikkdel på Herøya, foregår et minst like hektisk kappløp for å rekruttere mellom 150-200 personer som trengs for å drifte fabrikken.

Mange og bra søkere
Fra i fjor høst til nå er allerede antall medarbeidere firedoblet, fra 11 til 40, og i løpet av de 5 neste månedene skal over 100 flere ansettes.  De fleste av disse er stillinger i produksjon på skift.

– Akkurat nå har vi ansatt 12 skiftledere, og er godt i gang med rekruttering for vedlikehold, forteller Trine Utzig, HR-sjefen, som jobber seg gjennom tykke søknadsbunker fortløpende. Det er mange bra kandidater fra industrien å velge mellom.

RHI mottok over 600 søknader fra sin første annonsering i fjor høst. Disse blir behandlet nå utover.

Prosessforståelse
Hva slags kompetanse søker dere etter?

– RHI er en typisk prosessbedrift, så god prosessforståelse er et pre for oss, sier Utzig. – Produksjonen kjøres i flere prosesstrinn og kvaliteten på sluttproduktet, fused magnesia, avhenger av folk som kan prosess. Samtidig bruker vi denne unike muligheten til å skape noe nytt, og ønsker oss et mangfold av søkere.

Opplæring her og i andre fabrikker
Forberedelser og opplæring av ansatte i prosess og produksjonsutstyr skjer delvis på Herøya og delvis andre steder. De nyansatte skiftlederne kommer bl.a. til å gå som operatører i andre RHI-fabrikker i Europa.

– Skiftlederne får grundig opplæring, og står da godt rustet til å lære opp folk videre, beretter Utzig. Samtidig kommer vi til å drive mye med kompetanseutvikling etter oppstart.

Moro å bygge nytt
Å bemanne opp og bygge organisasjon og systemer for en ny fabrikk er en formidabel jobb. Og tiden er en utfordring. Trine Utzig var ikke sen om å bestemme seg for å bli med på dette industrieventyret. – Jeg er ikke i tvil, det er fantastisk moro å være med å bygge opp nye nytt, smiler hun rolig og gleder seg til en krevende langside før oppstart.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler