Ragn-Sells skaper miljøsuksess sammen med bedriftene i industriparken

mann mellom to containere

Ildsjel: Kjell-Arvid Polsrød er Ragn-Sells ildsjel på Herøya som hjelper bedriftene i industriparken med å profesjonalisere resirkulering av avfall og ressurser.

– Det handler om hvordan vi kan spare miljøet, sier Kjell-Arvid Polsrød, miljøengasjert salgsrådgiver i Ragn-Sells.  

Han brenner for å bidra til å bygge opp miljøsystem sammen med bedriftene i Herøya Industripark.  

Kundene ønsker tilstedeværelse

Polsrød kom inn med full kraft på Herøya i 2018, lanserte avfallshåndtering på mobil og flyttet inn i eget kontor på Herøya.

– Aller helst ønsker jeg tett kontakt med bedriftene på Herøya, sier han. – At jeg har kontor i industriparken er en ubetinget suksess, både for industripark-administrasjonen, og spesielt etter ønske av bedriftene, forteller miljørådgiveren. – Selv om vi har digitale løsninger, så blir jeg ofte kontaktet. Folk stikker innom kontoret, eller ringer. De fleste vet hvor de finner meg. Det fungerer veldig bra.

Dialog

Ansvarlig for miljøstasjon ved Yaras fullgjødselfabrikk 4, Jan Roger Langeland, roser Polsrød.

industrielt, mann foran grønne containere

Jan Roger Langeland, ansvarlig for Yaras miljøstasjon ved fullgjødselfabrikk 4, følger opp 8-10 containere som tar imot bl.a. trevirke, restavfall, syrefast, kabler og mere.

– En av de viktigste suksessene for å få miljøstasjonen til å fungere er dialogen jeg har med Kjell-Arvid Polsrød, skryter Langeland. – Så fort jeg ser containere fylles opp, så kan jeg legge inn henting på pc, men jeg ringer som oftest. Det er veldig fint å ha den muligheten. Kjell-Arvid kommer gjerne også ned, og vi tar en runde sammen.

Viktig service

Langeland forteller om bra og veldig viktig service.

– Utfordringen er jo at mange bruker containerne. Det er svært viktig for oss at alle er nøye med å sortere riktig, fordi ved feil bruk må det sorteres på nytt i etterkant. Og det blir veldig kostbart for oss, forklarer han.

Går rette veien

– Alt går rette veien, sier Polsrød. – Sortering av avfall, resirkulering, gjenbruk og gjenvinning gir resultater. Positive holdninger og økt bevissthet forsterker i positiv retning i industriparken. Det merker vi tydelig.  

Vertskapsorganisasjonen sorterer mye

Oslo Pensjonsforsikring, eier av Herøya Industripark AS, publiserte nylig i sin klimarapport for 2020, at selskapet kan skilte med 68 prosent sortering av avfall og ressurser.

Er 68 prosent bra resultat?

– Vi jobber mye med slike problemstillinger på landsbasis, sier Polsrød. – Det finnes visse krav til at byggentreprenører skal kildesortere mer enn 60 prosent, industrien har andre krav. Jeg kjenner ikke til hvilke krav industriparkeiere har til sin virksomhet. Det vi vet er at kravene endre seg med tiden, derfor må vi stadig jobbe videre for å bli bedre.

Vinn-vinn

Polsrød er spesielt stolt over vinn-vinn resultater og gevinster oppnådd sammen med bedriftene i industriparken.

– Økt bevissthet, et mer trimmet og effektivt system på miljøstasjoner, samt etablering av et nytt system for kantine, glass/metall og matavfall, er suksesser vi kan være stolte av sammen, oppsummerer Polsrød. – Avfallsbransjen har hatt et oppsving i 2020, og vi i Ragn-Sells har fått en boost etter at vi etablerte oss her industriparken. Vi vokser og satser videre her i Grenland, bekrefter Polsrød.

Fakta: Miljøstasjoner i industriparken

Det finnes rundt 50 miljøstasjoner i forskjellige størrelser i industriparken. De ulike bedriftene har ansvar for sine miljøstasjoner selv. Bedrifter leier utstyr av Ragn-Sells som tømmer etter bedrifters avtaltefrekvens eller på anrop.

person holder frem mobil som viser system for avfallshåndtering.
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler