AVHOLDT Faglunsj 6.12. Resirkulering av sjeldne råmaterialer og metaller

Ana Maria Martinez og Karen Sende Osen

Årets siste faglunsj fredag 6.12. Gratis arrangement.

Når

Fredag 6. desember

kl. 11.00-12.00

Hvor

Herøya Forskningspark

Hydrovegen 67

Årets siste faglunsj fredag 6.12. Gratis arrangement.

Herøya Industripark, USN og SINTEF inviterer til faglig lunsjseminar. Enkel lunsj. Arrangementet er gratis. Påmelding, klikk her.

Tittel: REE4EU-Closed-loop permanent magnet recycling process at pilot scale

Ana Maria Martinez

Ana Maria Martinez har doktorgrad (PhD) i kjemi fra universitet i Valladolid (Spania) i 1999. Hun har jobbet som forsker ved NTNU i perioden 1999-2006, og etter det begynte hun å jobbe på SINTEF, hvor hennes nåværende stilling er seniorforsker.

Hun har ansvar for SINTEF i flere EU-finansierte prosjekter om gjenvinning av kritiske råmaterialer fra sluttprodukter, avfall og biprodukter. Hun var koordinator i REE4EU prosjektet (www.ree4eu.eu) som har demonstrert en closed-loop resirkulerings prosess for sjeldne jordarts (neodym) magneter.

Tittel: Gjenvinning av kobolt i EU-prosjektet Crocodile

Karen Sende Osen

Karen Sende Osen har en mastergrad i materialteknologi/aluminiumelektrolyse ved NTNU fra 2005. Hun har jobbet i SINTEF siden 1985, først som ingeniør, deretter som forsker og nå seniorforsker. Hun har erfaring med prosjekter innen saltsmelteelektrolyse, (Al, Mg, Ti, Fe, Si), og har i de senere årene vært mye involvert i EU-prosjekter på gjenvinning og resirkulering av metaller.  Er for tiden SINTEF-ansvarlig for EU-prosjektet Crocodile som går på gjenvinning av kobolt.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler