Yara donerer gjødsel til Afrika og Bhutan i Asia for å forhindre sult

three people supervising loading of vessel, bulk

Følger lasting av skip med mineralgjødsel til Bhutan: fra venstre Didrik Sagafos og Nora Veungen Berg, sommervikarer, og produksjonsplanlegger Erik Jensen Nordby. Foto: Yara.

Bhutans ambassadør kontaktet Yara og spurte om hjelp til å forsyne landet med mineralgjødsel for å sikre matforsyningen og unngå sult.

Yara responderte positivt på henvendelsen og i samarbeid med FN besluttet de å hjelpe. Yara samarbeidet tett med Bhutan og ambassadøren for å realisere leveransen.

Yara Porsgrunn er en av verdens største produsenter av mineralgjødsel, og bidrar til at nesten 50 millioner mennesker hvert år har mat på bordet. I 2020, under Covid-pandemien, sendte Yara 40.000 tonn mineralgjødsel til Afrika, organisert gjennom FNs matvareprogram.

– I år donerer Yara på Herøya nye 18.000 tonn mineralgjødsel til Afrika gjennom de samme kanaler. I tillegg vil vi donere omlag 2.500 tonn mineralgjødsel til Bhutan i Himalaya i Sør-Asia, sier fabrikkdirektør på Herøya, Ole-Jacob Siljan.

Mineralgjødsel lastes som bulkvare i skip

Produktet lastes som bulkvare i Porsgrunn, men skal lastes om i Antwerpen til 25 kg småsekk for kontainer. Deretter med videre skipning til India før produktet transporteres med lastebiler til Bhutan.

Godt egnet for ris, hvete og poteter

Mineralgjødselproduktet som lastes for Bhutan er godt egnet for blant annet ris, hvete og poteter som er viktige avlinger i landet. 

Skipet reiser fra Porsgrunn til Antwerpen der produktet vil overføres til 25 kg småsekk for lasting i kontainere, og med videre skipning til India før produktet transporteres med lastebiler til Bhutan.

– Grunnen til at mineralgjødslet blir pakket om i småsekk er for å tilpasse infrastruktur og landbruksmetodene i Bhutan. Her har de fleste bønder små åkerlapper og sprer mineralgjødselen for hånd, sier Siljan.   

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler