Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Utvikler nordre Herøya. Her er det full fart!

Bilde av Kristian Solberg foran Metallco-tomta.

Full fart: - Her er det full fart akkurat nå, sier Kristian Solberg, ingeniør i Herøya Industripark AS (HIP AS). Her foran den nye tomta til Metallco, som etablerer seg på Roligheten i 2019.

Herøya industripark AS (HIP AS) tilrettelegger nye tomtearealer for nye virksomheter på Roligheten, Herøyas nordre industriområde. Der er det slett ikke rolig akkurat nå.  

– Her på Roligheten er det full fart, forteller Kristian Solberg, ingeniør i HIP AS. Tidligere var dette et riggområde som nærmest lå brakk. Nå skjer det mye.

Caverion flytter snart inn i sitt nybygg, B256. Tomtearealet for Metallco er snart byggeklart. Og det stopper ikke der. Flere virksomheter er på vei inn.

Utvikling genererer mer utvikling

– Det er en grunn til at ting skjer på Roligheten nå, mener Kristian Solberg. Utvikling genererer mer utvikling.

Hva skjer konkret nå på tomta?

– Nå åpner vi vollen mot Hydrovegen. Det er nok den største forandringen folk kjørende på vei inn til Herøya Industripark vil legge merke til. Områdesikring blir annerledes og industrigjerder blir flyttet. Vi tilrettelegger for at Metallco etablerer seg utenfor industrigjerdet med innkjøringsmulighet direkte fra Hydrovegen.

Bak vollen endevendes tomtegrunnen og det vil bli fylt på nye rene masser som bl.a. hentes fra eget steinlager og Eramet. – Vi har mye fokus på gjenbruk av masser som vi sorterer og rengjør for ny bruk. Vi bygger infrastruktur, veier, vann og avløp og energitilgang med kapasitet for flere virksomheter framover, legger Solberg til.

Store potensialer

mann peker på et kart på en pc-monitor

Øystein Østenå, ingeniør infrastruktur i Herøya Industripark AS og prosjektleder på området, peker på området for ny rundkjøring.

– Ballen startet å rulle med Caverion, forteller Øystein Østenå, ingeniør infrastruktur i HIP AS og prosjektleder for tilretteleggingsarbeidet på Roligheten. – Metallco kom på banen for ca. ett år siden, og nå klargjør vi infrastruktur for Metallcos byggestart av nytt gjenvinningsanlegg i høst. 

– Vi ser at flere kan være interessert, så vi ruster opp området klart for å ta imot enda flere virksomheter.  Roligheten har store potensialer, ca 23 mål, som passer bra for tjenesteleverandører til industri, reklamerer Østenå.

Les også Stor investeringsvilje fra industriparkens eiere - 100 millioner på to år

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler