Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Universitetet i Sørøst-Norge flytter inn på Herøya – vil løse industriproblemer i praksis

Bilde av ledelsen ved USN

Åpner utekontor i Herøya Industripark: Ledelsen i Universitetet i Sørøst-Norges (USN) åpner utekontor i industrimiljøet på Herøya for å være med å løse tekniske problemstillinger sammen med industri og næringsliv i praksis. Fv. Paal Aamaas, prosjektleder Kapasitetsløft. Duy Tho Do, leder USN-Partnerskap. Morten Christian Melaaen, leder Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag. Petter Aasen Rektor USN. Klaus-Joachim Jens, instituttleder for prosess-, energi og miljøteknologi ved campus Porsgrunn.

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) etablerer for første gang et utekontor i industrimiljøet på Herøya i Porsgrunn etter sommeren. 

USN flytter inn i Forskningsparken på Herøya og har allerede lagt planer om å invitere industribedrifter og næringsliv til dialogmøter med USNs forskere fra høsten.

– Vi ønsker komme i tettere dialog med bedrifter og gründere om tekniske/praktiske problemstillinger, og da bør vi møtes mer jevnlig, sier Klaus-Joachim Jens, instituttleder for prosess-, energi og miljøteknologi ved Campus Porsgrunn. – Derfor etablerer vi nå, helt konkret, et eget kontor i industriparken.

Hvorfor Herøya?

– Bakteppet er at USN vil utvikle teknologiske løsninger sammen med lokal industri og næringsliv. Herøya er en viktig del av en stor region, og et klart midtpunkt for industriklyngene i Grenland. Vi har samarbeidet og samarbeider med bedrifter i Herøya Industripark. Det er skrevet flere bachelor- og masteroppgaver og doktoravhandlinger på problemstillinger tilknyttet bedrifter her. Til nå har samarbeidet med industrien foregått mye på grunnlag av utveksling av informasjon. Vår visjon er å utvikle teknologi i tett samarbeid med industrien. Et kontor, det er kanskje banalt å si det sånn, men et kontor kan være et viktig brohode for dialog.

Møtes ansikt til ansikt

Klaus-Joachim Jens, instituttleder for prosess-, energi og miljøteknologi ved campus Porsgrunn vil være tilstede på kontoret jevnlig i perioder. Andre fra USN kommer også til å bruke kontoret forteller Jens. 

– Hva gjør dere for å komme tettere på bedriftene?

– Vi skal sammen med Herøya Industripark AS invitere til en seminarserie fra høsten, forteller Jens. – Vi ser for oss korte møter, hvor noen av våre fremste forskergrupper blir med. Starten kan være at de presenterer sin spisskompetanse innenfor forskjellige problemstillinger. Hovedpoenget er å få til en samtale om praktiske problemstillinger.

 – Vi håper at folk i en travel hverdag setter av tid til å møte våre fremste forskere og forskergrupper ansikt til ansikt.

Finne temaer som interesserer bedriftene

– Sammen med Herøya Industripark AS prøver vi nå å finne ut hvilke tema som er interessante for bedriftene. Vi har forskergrupper fordelt på fire campus innenfor mange områder. Bare ved campus Porsgrunn har vi bl.a. bred forskning innenfor områdene Energi og CO2-fangst, miljø og bærekraftige energisystemer, teknisk sikkerhet og digitalisering. Vi har en hel blomsterbukett av temaer vi kan begynne å plukke av.

Skape muligheter

– Dette skal være en stor mulighet for alle, påpeker Jens. – Nå tester vi ut for å se om seminarer er et godt spor for praktisk dialog mellom bedrifter og forskere. 

USN er på tilbudssiden for samarbeid på mange fronter for tiden. Forrige uke møtte industriledere en tretti-talls forskere fra USN i Herøya Industripark for å utforske problemstillinger som skal løses innenfor automatisering, robotisering og autonomi i transport og industriell produksjon (AUTOPSTRIP).

 

Kontakt USNs utekontor Herøya
Klaus-Joachim Jens, Instituttleder prosess-, energi og miljøteknologi
Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag, Campus Porsgrunn
915 50 889 | Klaus.J.Jens@usn.no 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler