To nye kontrakter sikrer oppstart av produksjon nå – og etter sommeren

Photo of David Verdu in produciton hall

David Verdu, REC Solar Norways fabrikksjef, gjør klar for produksjon av silisiumblokker i fabrikken på Herøya. Foto: Ole Bjørn Ulsnæs

– Nå er det like før vi trykker på produksjonsknappen i fabrikken på Herøya, sier David Verdu, fabrikksjef REC Solar Norway AS.

Det er en glad Verdu vi snakker med på telefon fra Kristiansand. – Produksjonsutstyret vi trenger for å kjøre i gang er rett rundt hjørnet nå.

David Verdu fortalte til lokalavisa TA (for abo.) i mars, om oppstart av produksjon og om utstyret fra Kina de trengte for å starte opp. Nå, to måneder senere, er utstyret snart i hus.

To kontrakter

Portrettbilde av David Verdu

Verdu forteller om to kontrakter.   

– Vi har fått to kontrakter som nå sikrer en delproduksjon med våre 18 ansatte her på Herøya nå før sommeren, og etter sommeren. Vi skal levere 130 tonn silisiumblokker til en kinesisk produsent som igjen leverer solcellepaneler til det franske markedet, forklarer Verdu. 

Eneste i verden som betaler for lavt karbonfotavtrykk

Det franske markedet er svært viktig for oss, sier David Verdu.

– Frankrike er det eneste markedet i verden som betaler for lavt karbonfotavtrykk. Og vi er de eneste som leverer silisiumblokker med verdens laveste klimaavtrykk. Vi trenger flere slike kunder.

Håper på flere New Green Deals

– Jeg håper at resten av EU kommer etter Frankrike og forplikter seg i New Green Deal. Ikke bare for oss i solcelleindustrien, men for hele Europa og industriens muligheter for å utvikle seg. Europeisk industri er avhengig av å finne kunder som betaler for lavt klimafotavtrykk, sier Verdu.

Tester muligheter for 100 prosent sirkulærproduksjon

Klimaavtrykket skal bli enda lavere forsikrer fabrikksjefen.

REC Solar investerer i utviklingsprosjekter, forteller Verdu. – I løpet av året skal vi være i stand til å kjøre 100 prosent sirkulærproduksjon. Det betyr at naturkvarts som råvare erstattes 100 prosent med avfall. Vi ser på muligheter som ingen har greid å få til, blant annet å gjenvinne sagspon fra wafersaging til å bli ny råvare inn i produksjonen i Kristiansand og videre til produksjon av silisiumblokker på Herøya. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler