Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Startskuddet for Digital21 går på Herøya 11. januar

Næringsminister Monica Mæland kommer til Herøya 11. januar for "sparke igang" de såkalte innspillsmøtene om digitalisering som skal gå landet rundt.

– Norske bedrifter trenger et digitaliseringsløft. Vi må ta i bruk de nye teknologiske mulighetene som finnes, og vi må gjøre det raskt.

Det sier næringsminister Monica Mæland som kommer til Herøya Industripark torsdag 11. januar, for å starte en serie med innspillsmøter om digitalisering som skal gå landet rundt.  – For at vi skal lykkes med oppgaven er vi avhengig av å komme tett på næringslivet – i hele landet, understreker hun. 

Digital21 er et regjeringsoppnevnt utvalg som skal se på hvordan man kan styrke næringslivets evne og mulighet til å utvikle og ta i bruk ny teknologi og kunnskap, i takt med den økende digitaliseringen. Utvalget som ledes av konsernsjef Morten Dalsmo i Sintef-Digital, skal gi strategiske råd og anbefalinger til regjeringen om hva myndighetene kan gjøre for at næringslivet skal lykkes med dette. 

Gjennom innspillsmøtene vil utvalget få høre næringslivets egne vurderinger, hva de er opptatt av, og hvordan de mener myndighetene kan legge til rette for digitalisering. Startskuddet for de 10 regionale møtene går i Herøya Industripark, torsdag 11. januar fra kl 12 til 16.30, der bedrifter som Yara dele erfaringer med å utvikle og ta i bruk digital kompetanse og teknologi.  

Deretter er det lagt opp til parallellsesjoner; Digitalisering og virksomhetens konkurranseevne, Digitalt entreprenørskap, Forskning, kompetanse og kommersialisering og Regionalt offentlig – privat «partnerskap» for digitalisert næringsliv i Grenland. – Disse innspillsmøtene er en helt sentral del av arbeidet vårt, og de vil påvirke anbefalinger vi skal legge fram for regjeringen, understreker Digital21. 

Du kan melde deg på arrangementet her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler