Skaffer ferievikarer med riktig kompetanse

tre menn på rad i gule jakker og hjelm

Sindre Freng, i midten, sjekker at sommervikarene har det bra og er kommet i gang. Til venstre Fredrik Strand Kittilsland og Jonas Solli Liaunet til høyre. Her i ekspedisjonsområdet i PVC-fabrikken.

Bedrifter i industriparken melder behov for ferievikarer og Sindre Freng hos Bilfinger IM leverer.

Allerede i mars starter Bilfinger IM å annonsere og søke etter ferievikarer. Dette har de gjort i flere år så de vet at de må være tidlig ute for å skaffe seg etterspurt kompetanse.

Bilfinger IM leverer vikarer innenfor spesifikke fagfelt. Sindre Freng remser opp. – Vi trenger de som har nødvendige sertifikater og erfaring for å kjøre traverskran, lift, truck og hjullaster.

I år har Freng rekruttert rundt 60 sommervikarer og de fordeler seg på bedrifter i industriparken og hos nabobedriften Eramet. – Sommerjobb i industrien er en veldig bra erfaring å ha på CV'n, sier han.

Utfordringer

Freng sier de merker at det er færre kvalifiserte søkere. – Noe utfordringer har det vært i år. Vi må bruke alle kanaler for å få tak i kunnskapen og kompetansen vi trenger. 

Noen av sommerens vikarer jobbet for Bilfinger IM allerede under revisjonsstansen på Rafnes tildligere i år. – Vi er heldig, vi har fått dem med videre i sommer. Det er flinke folk som blir engasjert, og vi får mye gode tilbakemeldinger på vikarene.

– Noe opplæring gir vi her på Herøya. For eksempel så har vi egen ordning for de som vil lære å kjøre hjullaster. For å få godkjenning må kandidaten ta teori selv, men kan ta selve "oppkjøringen" her i industriparken.

hjullaster

Klare for innsats hos Inovyn

Sindre Freng hadde bestilling på to truck-kjørere til Inovyn på Herøya, og det var Jonas Solli Liaunet og Fredrik Strand Kittilsland som sikret seg sommerjobb i PVC-fabrikken.

De skal jobbe i logistikkavdelingen i 4 - 5 uker, på 2-skiftordning. 

Til daglig er Fredrik student i Bø og Jonas er nettopp ferdig med fagbrev i logistikkfaget.

De har ikke rukket å gjøre seg så veldig kjent enda når vi møter de, men de er begge enig om at dette virker som en fin arbeidsplass med hyggelige kolleger.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler