Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

SINTEF Tel-Tek flytter inn i Herøya Forskningspark

Sintef og Herøya Industripark signerer etablering

Singnerer etablering i Herøya Forskningspark: Forskningssjef i SINTEF Duncan Akporiaye og direktør i Herøya Industripark AS Sverre Gotaas.

Når SINTEF Tel-Tek flytter inn i Forskningsparken på Herøya betyr det at industrien ikke bare får tilgang til de rundt 20 medarbeiderne, men 2000 forskere i SINTEF.

Det har vært et ønske både fra Herøya Industripark AS og SINTEF Tel-Tek at forskningsinstitusjonen skal flytte inn i Forskningsparken på Herøya. Og nå skjer det!

Nærhet til industrien avgjørende

– Vi i SINTEF utvikler grunnlaget for fremtidens industri og bidrar til bærekraftig produksjon og verdiskaping. Nærhet til industrielle miljøer er avgjørende for at vi skal lykkes, og det å få SINTEF Tel-Tek så tett på mangfoldet i Herøya Industripark vil gi oss et stort løft, sier Duncan Akporiaye, forskningssjef for prosessteknologi i SINTEF.

Avtalen ble signert i dag og flytting skal etter planen skje i løpet av første kvartal 2020.

Gir tilgang til kommersielt forskningsmiljø

– Denne etableringen er viktig for industriparken fordi det tilgjengeliggjør et kommersielt forskningsmiljø i industrimiljøet på Herøya, sier direktør Sverre Gotaas i Herøya Industripark AS. Han legger også til at SINTEF Tel-Teks etablering i Forskningsparken vil bidra til økt attraktivitet for Herøya Industripark, og gir en direkte kobling til resten av SINTEFs forskermiljøer.

En hel etasje skal rehabiliteres

Fra venstre Forvalter Forskningsparken Tove A. Kilen, forskningssjef Duncan Akporiaye, leder for Byggforvaltning og Utvikling Skjalg Aasland og direktør Herøya Industripark AS Sverre Gotaas.

Fra venstre Forvalter Forskningsparken Tove A. Kilen, forskningssjef SINTEF Duncan Akporiaye, leder for Byggforvaltning og Utvikling Skjalg Aasland og direktør Herøya Industripark AS Sverre Gotaas.

Skjalg Aasland er leder for Byggforvaltning og Utvikling i Herøya Industripark AS. – Vi er allerede i gang med planleggingen av arealene til SINTEF Tel-Tek og setter i gang renoveringsarbeidet i løpet av høsten. Det er foreløpig snakk om 916 m2 arealer.

–Verdi av kontrakten er stor – både direkte og indirekte, sier Aasland. Direkte som ren etablering, og indirekte med de ringvirkningene dette vil få.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler