Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

RHI starter opp testproduksjon av fused magnesia på Herøya

bilde av RHI Fused Magnesia fabrikken

RHIs anlegg for produksjon av fused magnesia ble satt i drift i 2012, og midlertidig stengt for et års tid siden.

RHI Normag AS starter opp testproduksjon av fused magnesia (FM) i fabrikken på Herøya, etter at morselskapet RHI AG har lagt inn en bestilling på produktet.

Fused magnesia, som er smeltet og krystallisert magnesiumoksid, er et av verdens mest varmebestandige materialer. Fused magnesia er råvare for morselskapet RHI AGs produksjon av ildfast murverk. 

Produksjonsstans i 2016

Bildet av daglig leder Stuart Ford

- Vi er klare for testproduksjon, sier Stuart Ford, fabrikksjef RHI Porsgrunn

Anlegget for produksjon av fused magnesia på Herøya ble startet opp i 2012, men ble stoppet i august 2016 fordi RHI AG møtte sterk og økende konkurranse i markedet for ildfaste materialer. Produksjonslinjen har imidlertid vært vedlikeholdt og holdt operativ siden stansen. Bemanningen ble redusert fra 140 til 40.

Etter at produksjonen ble stoppet, har RHI fulgt markedsutviklingen nøye, og vurdert ulike muligheter for å restarte produksjonen i Porsgrunn.

Strengere kinesiske krav

I første kvartal 2017 oppstod det usikkerhet i markedet på grunn av mangel på forsyning av ildfast råvare fra Kina. For å forbedre miljø- og sikkerhetsstandardene, introduserte kinesiske myndigheter strengere miljøkrav og de gjennomførte produktkontroller.

Som et resultat av dette har mange lokale kinesiske produsenter av fused magnesia måttet redusere eller stenge ned produksjonen. Endringene har påvirket markedsprisene og stabiliteten i forsyningene av fused magnesia fra Kina.

Begrenset testproduksjon

 For å sikre sin konkurranseposisjon evaluerer RHI AS kontinuerlig sine ulike  forsyningskonsepter og leveranser. På denne bakgrunnen har RHI Normag mottatt en bestilling på testproduksjon av fused magnesia fra RHI AG, som dermed har besluttet å starte opp fabrikken igjen.

Testproduksjonen vil bli gjennomført med et begrenset antall produksjonslinjer. RHIs mannskaper har igangsatt forberedelsene til oppstart, og den aktuelle testproduksjonen vil foregå i desember 2017. Når det gjelder aktivitetsnivå og en mulig oppbemanning vil dette bli vurdert i løpet av testperioden.

– God nyhet!

-Dette er en god nyhet for Herøya og Grenland, sier direktør Sverre Gotaas i Herøya Industripark AS.

 -Vi er svært glad for at RHI valgte å vedlikeholde anlegget og holde produksjonslinjen operativ etter stansen i fjor, i påvente av eventuelle markedsendringer. RHI er en viktig del av mangfoldet i Herøya Industripark, konstaterer Gotaas.

Om RHI

RHI Normag AS er en juridisk enhet under RHI AG. RHI AG er børsnotert i Wien, og er verdensledende i ildfaste produkter, og leverer til mer enn 10.000 kunder verden over, innenfor bransjene stål, sement, ikke-jernholdig metaller, glass, energi og kjemikalier. RHI AG driver rundt 30 produksjonsanlegg og 70 salgskontor med 7.500 ansatte i Europa, Amerika og Asia. I 2016 omsatte selskapet for 1,651 mrd. Euro.

Kontaktpersoner:

RHI AG
Stefan Rathausky, Head of Corporate Communications
Tel +43 (0)50213-6059
E-Mail: stefan.rathausky@rhi-ag.com

RHI Normag AS, Porsgrunn/Norway
Thomas Frömmer, MD RHI Normag As
+47 415 14 335
E-Mail: thomas.froemmer@rhi-ag.com

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler