Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

RHI Normag starter opp fused magnesia-fabrikken og ansetter 40

Bilde av ledelsen RHI Magnesita på Herøya

En glad og optimistisk ledelse i RHI Normag. Fra venstre Stuart Ford, Managing Director, Victor Diaz, Production Manager, Vidar Lid, SCM and Sales Manager og Duncan Watson, Maintenance Manager.

RHI Normag har besluttet å starte opp igjen produksjonen av fused magnesia på Herøya, og vil trenge rundt 40 nye ansatte. Beslutningen er tatt på bakgrunn av de positive resultatene av testkjøringen i desember 2017, og økt etterspørsel etter høykvalitets fused magnesia. 

Fused magnesia er verdens mest varmebestandige materiale, som RHI bruker som råvare for produksjon av ildfast murverk. 

Produksjonsstans i 2016

Anlegget for produksjon av fused magnesia på Herøya ble startet opp i 2012, men ble stoppet i august 2016 fordi RHI møtte sterk og økende konkurranse i markedet for ildfaste materialer. Produksjonslinjen har imidlertid vært vedlikeholdt og holdt operativ siden stansen. Bemanningen ble redusert fra 140 til ca. 40.

I første kvartal 2017 oppstod det usikkerhet i markedet på grunn av mangel på forsyning av ildfast råvare fra Kina. På den bakgrunnen ble det i september besluttet å kjøre en testproduksjon i Porsgrunn med et begrenset antall produksjonslinjer, etter at morselskapet RHI Magnesita hadde lagt inn en bestilling på produktet.

Vellykket testkjøring

18. desember i fjor vedtok styret i RHI Normag å starte produksjonen av fused magnesia igjen etter vellykket testkjøring. I samråd med fagforeningene vil selskapet rekruttere personell parallelt med at flere smelteovner blir satt i drift. Full oppkjøring av fabrikken og oppbemanning vil bli fullført i løpet av de neste fire til seks månedene.

Fabrikken er i utgangspunktet planlagt for å kjøres på tre skift, noe som vil kreve rundt 40 nye ansatte. 

Imponert over innsatsen

 – Resultatene av testkjøringen er svært positive, sier styreleder Andreas Kriegl i RHI Normag.

– Vi har klart å beholde en kjerne av svært kvalifiserte medarbeidere etter nedstengningen i 2016. Jeg er imponert over teamets innsats under testperioden. Oppstart av fabrikken i Porsgrunn betyr et stort og viktig skritt på veien mot i å sikre RHI Magnesita stabile forsyninger av råvarer, understreker han.

Om RHI Magnesita

RHI Magnesita er verdensledende i ildfaste produkter, systemer and service, og leverer til mer enn 10.000 kunder verden over, innenfor bransjene stål, sement, ikke-jernholdig metaller, glass, energi og kjemikalier.

Selskapet driver rundt 35 produksjonsanlegg og 70 salgskontor med 14.500 ansatte i Europa, Amerika og Asia. I 2016 omsatte selskapet for 2,3 mrd. Euro.

Kontaktpersoner:

RHI Magnesita N.V.
Stefan Rathausky, Head of Corporate Communications
Tel +43 (0)50213-6059
E-post: stefan.rathausky@rhi-ag.com

RHI Normag AS, Porsgrunn
Stuart Ford – Managing Director RHI Normag AS
Tlf.: +47 469 09 940
E-post: stuart.ford@rhimagnesita.com 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler