Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Polar Grenland – godt fornøyd med å være etablert i Herøya Industripark

De to eierne av Polar Grenland, André Kristiansen (t.v.) og daglig leder Olav Andreas Ruud, utenfor lokalene i Tormod Gjestlandsveg 46 på Herøya.

– Vi er godt fornøyd med å ha flyttet bedriften vår fra Røraskogen til Herøya Industripark. Her er vi mer synlige, vi kommer tettere på potensielle kunder og samarbeidspartnere, og vi har fått større og bedre lokaler. 

Det sier de to eierne av bedriften Polar Grenland, Olav Andreas Ruud som er daglig leder, og André Kristiansen som kaller seg «industriens vaktmester Bob». Firmaet ble etablert i 2007, og startet med sju-åtte ansatte. I dag teller de 13. 

De to slår av en prat med HIP Aktuelt og viser oss rundt i lokalene, mens resten av staben er ute på oppdrag hos ulike kunder. – Alle har oppmøte her om morgenen, vi fordeler oppgaver, og drar hver til vårt, forklarer Ruud. 

Fullverdig tynnplateverksted

Bildet viser Olav Andreas Ruud ved den CN-styrte plasmaskjæreren.

Olav Andreas Ruud ved den CNC-styrte kantknekka på 40 tonn, som er halvautomatisk. – Et nyttig verktøy, men ikke unikt her i fjorden, sier Olav Andreas Ruud. 

Polar Grenland tilbyr tjenester innenfor mange fagområder som blikkarbeider på tak, vegger og fasader, prefabrikkering og montering av mindre stålkonstruksjoner, montasje av mindre ventilasjonsanlegg og industrivedlikehold. 

I lokalene i Tormod Gjestlandsveg har de et fullverdig tynnplateverksted. Her har de investert i CNC-styrt plasmaskjærer med kapasitet opp til 25 mm tykkelse, CNC-styrt 40 tonns plateknekke, platevals samt mye sveiseutstyr.

De har også et fullt utstyrt blokkverksted med saks, plateknekke og pitsburger profilpresse.

– Dette er et godt utgangspunkt for å levere lettere platearbeider og blikkarbeider, konstaterer Olav Andreas Ruud. 

Lokale kunder

De to hovedkundene til Polar Grenland er Eramet og Norcem i Brevik. I tillegg har de noe mannskapsutleie til Bilfinger.

– Vi opererer bare i bedriftsmarkedet, ikke mot private kunder, forklarer Kristiansen og Ruud. Begge har bakgrunn fra blikkenslagerfirmaet Brødrene Karlsen/AS Morgan, og valgte å starte for seg selv da AS Morgan ble solgt. 

– Vi hadde med oss en kundeportefølje som har fulgt oss hele veien. Det er viktig å vedlikeholde og bygge nettverk, sier de, og legger til at de gjerne ønsker seg flere kunder blant bedriftene i industriparken. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler