Planlegger for tidligere produksjonsstart på Herøya

Planlegger fast-track-fabrikk: Bygningen er lokalisert ved siden av tomten der Vianode planlegger å etablere sitt fullskala-anlegg. Illustrasjon Vianode.

Elkems Vianode har inngått leieavtale for Bygg 132, og planlegger for produksjonsoppstart av batterimaterialer på Herøya allerede i 2022. 

Selskapet har sikret seg produksjonsbygget for å muliggjøre raskere markedsadgang for Vianodes produkter. Dette sier Vianode i en pressemelding i dag.

Planlegger fast-track-fabrikk

Bygningen er lokalisert ved siden av tomten der Vianode planlegger å etablere sitt fullskala-anlegg og er tiltenkt en fast-track-fabrikk som vurderes for å imøtekomme den sterke etterspørselen fra kunder og redusere tiden det tar å få produktene til markedet. En fast-track-fabrikk representerer også en plattform for videre teknologi- og prosessutvikling.

fire personer sitter på huk og forklarer batteriproduksjon

Stian Madshus, direktør Vianode Europa, besøker Herøya Industripark sammen med pressen september 2020. Foto: Siri Krohn-Fagervoll/Herøya Industripark AS.

Vianodes industrielle pilot i Kristiansand er nå i drift med over 200 tonns årlig kapasitet tilgjengelig til utviklingsløp med industrielt utstyr sammen med kundene. Samtidig ser selskapet en akselerasjon i markedet som driver behovet for større volumer av anodematerialer tidligere enn ventet. Målet med en fast-track-fabrikk er å imøtekomme denne etterspørselen.

Økt produksjonskapasitet

Den potensielle fast-track-fabrikken kan øke produksjonskapasiteten på Herøya med 5.000 tonn. Dette vil kunne øke Vianodes totale produksjon på Herøya til rundt 60.000 tonn batterigrafitt, tilsvarende behovet i omtrent 1 million elektriske kjøretøy i året.

– Vår ambisjon er å kunne levere bærekraftig produserte materialer av høy kvalitet til det eksponentielt voksende markedet for elektriske kjøretøy fra slutten av 2022, sier Stian Madshus, direktør for Europa i Vianode.

Søker personell til produksjon

Parallelt vokser Vianode-organisasjonen, og selskapet er på utkikk etter flere talenter som vil bidra til visjonen om å "Empower a Greener Life". Vianode lager langsiktige materialløsninger som bidrar til overgangen til renere energilagring av fornybar energi og til elektriske kjøretøy.

Vianodes avanserte batterimaterialer øker ytelsen i elektriske kjøretøy og andre avanserte energilagringsapplikasjoner.

Styrker troen på fullskalaproduksjon

– Det er svært positivt at Vianode har signert avtale om leie av Bygg 132. Vianode planlegger å komme i gang med en «fast-track»-fabrikk, og dette bygget og infrastrukturen passer utmerket til formålet. Denne leieavtalen styrker vår tro på en beslutning om investering i fullskala industriproduksjon ved Herøya Industripark, sier administrerende direktør Sverre Gotaas, Herøya Industripark AS.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler