Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Omfattende «makeover» av administrasjonsbygget i industriparken

Skisse av det nye resepsjonsområdet. som gir et lyst, lett og moderne inntrykk. Rett innenfor resepsjonsområdet blir det ny kantine og møteromsfløy. (Skisse: Stelldesign)

En framtidsrettet og dynamisk arena for teknologibedrifter i regionen vår. Det er visjonen for det «nye» administrasjonsbygget i Herøya Industripark, som nå skal gjennomgå en omfattende rehabilitering; en makeover.

Bygget som i dag går under betegnelsen administrasjonsbygget, Bygg 25, har fått arbeidstittelen TECH25. Det som skal kjennetegne bygget er at bedriftene samarbeider, utveksler kunnskap, at de får faglig påfyll og ikke minst at de får tilgang til et stort nettverk av andre bedrifter. 

Nytt ansikt utad

– Vi har mange teknologibedrifter blant leietakerne i bygget allerede, men selve bygget, det fysiske, understøtter ikke visjonen vår. I dag sitter de ulike bedriftene litt isolert fra hverandre, de kjenner hverandre ikke godt nok, og det er til dels vanskelig å orientere seg i bygget, forklarer markedssjef Gard Madsen og prosjektleder Skjalg Aasland, Herøya Industripark AS.

– Hovedgrepene vi gjør i prosjektet er å etablere et tydelig og gjennomgående ansikt utad, samle fellesfunksjoner, skape møtesteder og tilrettelegge for flerbruk, forteller de. 

Attraktivt, effektivt og sosialt

Skisse av lounge/sittearealet i tilknytning til resepsjonen. (Skisse: Stelldesign)

I tilknytning til resepsjonen blir det en lounge/et sitteareal der besøkende kan vente, sjekke epost, forberede et møte eller ha en samtale. (Skisse: Stelldesign)

– Administrasjonsbygget er tuftet på en nesten 100 år lang, enestående industrihistorie, preget av nytenkning, skaper- og endringsevne. Det er en stolt arv som vi nå viderefører i Tech25. Vi ønsker å utvikle morgendagens næringslokaler, skreddersydd for morgendagens vinnere, sier Gard Madsen.

– Gjennom attraktive, effektive og sosiale kontorfasiliteter vil vi tiltrekke oss flere innovative teknologibedrifter som leietakere. De vil igjen ha de beste forutsetningene for å rekruttere de skarpeste  «hodene», fortsetter han.

Tre faser

Prosjektet er delt inn i tre faser, og omfatter rehabilitering av kontorer og arealer i 1. etasje, ombygging av resepsjonsområdet med ny møteromsfløy og ny kantine, samt rehabilitering av hovedtrappeløpet. 

– Alt det innvendige skal rives ned til betonget, og blir bygd opp igjen etter nye planløsninger og med nye tekniske anlegg, som varme, ventilasjon og belysning, forteller Skjalg Aasland. 

Prosjektet ble igangsatt i mars og vil pågå ut året. Morgan er totalentreprenør for prosjektet.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler