Ønsker innspill på kandidater til kulturpris

Styret i Stiftelsen Herøya Industriparks Kulturfond: fra venstre Kari Marie Nøstberg, Geir Lervåg, Tone Brekke, Hans Ole Groa og David Bråthen. Foto: Linda Vestby.

Stiftelsen Herøya Industriparks Kulturfond skal dele ut kulturpris for 2020, og inviterer publikum til å komme med forslag.

Pengene som deles ut til kulturformål er avkastningen fra fondet som ble opprettet da Hydro solgte Herøyahuset til Porsgrunn kommune i 1985. Rentene har gått litt opp og ned disse årene, og tildelingene til kulturformål har dermed variert litt. På de drøye tretti årene fondet har eksistert har kulturlivet i Grenland blitt beriket med flere millioner kroner.  

Etter en periode med lav avkastning og en Covid-pause er styret glad for å annonsere at de er klare for å dele ut en kulturpris for 2020.

– Fondet har den senere tid hatt en høyere avkastning og det er moro at vi igjen kan dele ut en kulturpris, et økonomisk bidrag, til noen som har gjort en innsats innen kultur- eller idrettsfeltet, sier styremedlem og økonomiansvarlig David Bråthen.

Spesiell innsats i 2020

Vedtektene sier at fondet kan gi kulturprisen til personer og/eller organisasjoner som har gjort spesiell innsats innen kultursektoren i Grenland. – Vi ønsker forslag på gode kandidater

Tolker kulturbegrepet bredt

– Vi velger å tolke kulturbegrepet bredt, sier styremedlemmene. – Kulturåret 2020 var spesielt, men det skjer så mye bra i Grenland. Vi håper på mange gode forslag!

Send inn forslag innen 6. september til emailadresse hip@hipark.no

Tidligere Kulturprisvinnere

Her er noen tidligere vinnere av kulturprisen: Grenland Friteater, Bjørg Vik, Porsgrunn Amatørteater, Eidanger Guttekorps, Breviksrevyen, Sagliocco Ensemble, Ellen Dagsrud/Mersmak, Løkkecup'en, Roger Gundersen/10-topper'n.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler