Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Millionstøtte til Grenland Energy - sikrer oppskalering og videreutvikling av batteriprodukter

Julaften kom tidlig til Grenland Energy! I dag ble det kjent at selskapet som er etablert i Herøya Industripark, får millionstøtte fra Pilot E-programmet, som finansieres av Forskningsrådet, Innovasjon Norge og ENOVA.

Grenland Energy: Fra venstre Lars Brisendal, Lars Ole Valøen, Roman Stoiber, Per Øyvind Dammen og Peder Thysted.

Grenland Energy: Fra venstre Lars Brisendal, Lars Ole Valøen, Roman Stoiber, Per Øyvind Dammen og Peder Thysted. 

– En fantastisk nyhet, fastslår daglig leder i selskapet, Roman Stoiber. – Pilot E-programmet bidrar til å finansere videreutvikling og kommerisalisering av våre produkter, batteriteknologi og -systemer til maritim bruk.

Utslippsfri sjøtransport

Pilot E er et samarbeid mellom Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Enova som har pågått siden 2015, og første utlysning ble lansert på forsommeren i år.

Målet med programmet er å mobilisere til å utvikle ambisiøse, nyskapende løsninger for utslippsfri sjøtransport.

Grenland Energy er absolutt i dette sjiktet; tidligere i år fikk de som første selskapet i verden godkjent batterisystemer etter nye regler fra Det Norske Veritas og Sjøfartsdirektoratet

Prestisjetunge pilotinstallasjoner

18 konsortier søkte om støtte fra Pilot E-programmet, og fem har nå fått tilsagn om tilsammen 70 millioner kroner. Pilot E-programmet er lagt opp slik at man slipper å søke om nye midler fra ulike aktører for hver prosjektfase.  

Grenland Energy skal delta i to ulike prosjekter, ett sammen med bl.a. Kongsberg Maritime som er deleier i selskapet, det andre i samarbeid med aktører innenfor NCE Maritime Cleantech med Wärtsilä i spissen. Begge prosjektene dreier seg om utvikling av innovative null-utslippsløsninger for maritim transport. 

– Dette er prestisjetunge pilotinstallasjoner som det blir fantastisk spennende å få delta i. For Grenland Energy innebærer det blant annet at vi må ansette flere nye medarbeidere, for å levere disse prosjektene i tillegg til eksisterende ordre, understreker Roman Stoiber.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler