Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Kickstart for industrisatsingen «Power Grenland»

BRED OPPSLUTNING: Ledelse fra industrinettverk, prosessindustri, eiendom, bank, energibransje, fylkeskommune og stortingspolitikere for Telemark engasjerer seg for Grenlandsindustrien.

Stortingspolitikere fra Telemarksbenken møtte ledere fra verdenseliten i prosessindustrien, fra industrinettverk, bank og eiendom i Herøya Industripark. Nå skal muligheter for ny grønn næringsutvikling i Herøya og Grenland frontes bredt, og med én stemme fra «Power Grenland». 

Industrinettverkene Industricluster Grenland, Telemark offshore og Teknologinettverk Telemark arrangerte kickstart «Power Grenland» med heldags industrisafari for stortingspolitikere. Startskuddet gikk i Herøya Industripark etterfulgt av flere bedriftsbesøk.

− Vi ønsker at stortingspolitikere blir kjent med industrien slik at de kan bli ambassadører for regionen, sa Birgitta Gulla Løken (bildet). Hun er nytilsatt prosjektleder for «Power Grenland» som skal gjøre området mer synlig og attraktiv gjennom konkrete aktiviteter, for å videreutvikle og etablere nytt og grønt næringsliv i Grenland. 

Initiativet til prosjektet ble tatt av Herøya Industripark, industrinettverkene og Vekst i Grenland.

Utvikle ny storindustri

Et samlet industrikorps fra prosessbedriftene Yara, RHI Normag, Elkem Solar, Eramet, Norcem, Ineos, Noretyl, Inovyn og Herøya Industripark fortalte stortingspolitikerne om nye industriprosjekter og muligheter innen fullskala karbonfangst, energieffektivisering og nye industrietableringer som er på gang.  

− Poenget er at vi kan utvikle ny storindustri på Herøya og i Grenland. Da trenger vi noe annet enn bare en PC. Vi trenger et sted å teste at industriprosesser fungerer. Derfor søker nå Herøya Industripark sammen med SINTEF, TelTek, Høyskolen i Sørøst-Norge, Bilfinger og flere om å bli katapult testsenter for industriutvikling, fortalte Sverre Gotaas. Han er Herøya Industriparks nye leder, og tiltrådte for en måned siden etter mange år i Kongsberg gruppen. – Vi samarbeider med Kongsberg og Raufoss, men Herøya og Grenland har de beste forutsetninger for å tilby et sted for å teste industriteknologi og prosesser. 

Rolf Olav Larsen, leder for pilotarena Herøya, er sentral i søknadsprosessen til SIVA som skal være klar innen 30. august.

− Vi skal være en del av den industrielle renessansen, og ønsker at prosessbedrifter kommer på høyde med digitalindustri. Vi må forsterke industribegrepet, tar du vekk olje-ordet, så er det også industri, påpeker Gotaas.

Få Grenland på kartet

Industrisafarien gikk innom kontrollrommet hos manganprodusenten Eramet Porsgrunn

MILJØVENNLIG INDUSTRI: Industrisafarien gikk innom kontrollrommet hos manganprodusenten Eramet Porsgrunn, som har verdens minste klima- og miljøfotavtrykk innenfor sin bransje.

Han kom med en direkte oppfordring til stortingspolitikerne. − Deres oppgave blir å bidra til å få Grenland på kartet sammen med oss, og til at katapultsentert blir lagt på Herøya. 

Med denne og andre oppfordringer fra industriledere om å bidra til å utvikle nytt og grønt næringsliv i Grenland ikk stortingspolitikerne en solid power-økt og oppvarming til neste ukes industriarena, Arendalsuka 14.-19.august.

Terje Aasland fra Arbeiderpartiet kvitterte fornøyd. − Dette er bra! Dere setter en ny tone nå. Samarbeid om å få én stemme er veldig viktig. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler