Juleglade arrangører av populære faglunsjer, starter opp igjen 24. januar

Rolf Olaf Larsen, Herøya Industripark AS og Hans Aksel Haugen, Sintef

Sees på faglunsj neste år! Juleglade arrangører, (fra v) Rolf Olaf Larsen, Herøya Industripark AS (HiP) og Hans Aksel Haugen i SINTEF inviterer sammen med Universitetet i Sørøst-Norge (USN) til nye spennende foredrag med forskere, i Herøya Forskningspark på nyåret.

Julestemning med kaker, godt humør og resirkulering av sjeldne råmaterialer og metaller rundet av årets populære faglunsj-serie i Herøya Forskningspark i desember.  

Arrangørene, Herøya Industripark AS, Univeristetet i Sørøst-Norge (USN) og Sintef er svært fornøyde med årets faglunsj-serie som trekker flere og flere interesserte til en times foredrag med høyt faglige innlegg fra forskere en gang i måneden i Herøya Forskningspark.

– Interessen bare øker på, både fra bedriftene her i forskningsparken og også utenfra, forteller en blid Rolf Olaf Larsen. – Det betyr at vi har truffet med temaer som er relevante, og ikke minst har USN og SINTEF skaffet sine beste forskere for å holde innlegg. Vi planlegger allerede tema for ny serie faglunsjer på nyåret, med oppstart fredag 24. januar. Tema kommer på nyåret. Larsen oppfordrer alle interesserte å følge med på HiPs nettside, der arrangementene blant annet blir annonsert, med påmeldingslenke.

Rolf Olaf Larsen ønsker velkommen til faglunsj
Åpent for alle

Faglunsjene i Herøya Forskingspark er åpen for alle interesserte. Ved siden av faglig påfyll er det fri lunsjbuffet. På bildet til høyre ønsker Rolf Olaf Larsen «faglunsjere» velkommen til julestemning, juletre og julekaker, på årets siste faglunsj i Forskningsparken.

Resirkulering av sjeldne råmaterialer og metaller

Stor del av deltakere på faglunsj

God Jul! Et femtitalls juleglade arrangører, foredragsholdere og deltakere på desember-faglunsj i Herøya Forskningspark ønsker God Jul! I første rekke fra v. seniorforskere Karen Sende Osen og Ana Maria Martinez (sort jakke) SINTEF ved siden av Sverre Gotaas, Herøya Industripark AS. 

Helene Marion Norli, Ana Maria Martinez, christian Rosenkilde og Kren Sende Osen

Ambisjoner om å utvikle: Prosjektledere og forskere delte sine ambisjoner om ny utvikling innenfor sjeldne råmaterialer og metaller på faglunsj. Fra v. Helene Marion Norli, Vekst i Grenland, prosjektleder for å utvikle en klynge for sjeldne jordarter, REE-regionen Telemark,  Ana Maria Martinez, seniorforsker SINTEF, med ansvar for flere EU-finansierte prosjekter om gjenvinning av kritiske råmaterialer fra sluttprodukter, avfall og biprodukter, Christian Rosenkilde fra Hydro, som bl.a. arbeider med muligheter for lønnsom gjenvinning av litiumbatterier i Norge og Karen Sende Osen, seniorforsker SINTEF, bl.a. ansvarlig for gjenvinning av kobolt i EU-prosjektet Crocodile.

Amund Myrstad og Odd-Arne Lorentsen fra Yara

Ambisjoner om flere sirkulærprosjekter: Fra v. Amund Myrstad og Odd-Arne Lorentsen fra Yara Technology Center synes faglunsjer er en fin og effektiv måte å få faglige oppdateringer på. – Temaet er svært relevant for oss i Yara. Vi har ambisjoner om å utvikle flere sirkulærprosjekter i Yara, sier Odd -Arne Lorentsen. 

Yara deltar nå i det EU-finansierte Horizon-prosjektet SecREEts. Pilotanlegg for å separere ut sjeldne jordartsmetaller tilknyttet Yara Porsgrunns produksjon er nå under bygging på Herøya. Målet er å utvikle en ny komplett verdikjede, sammen med REEtec og flere for produksjon av råstoff til supermagneter som trengs blant annet i el-biler og vindmøller.

Seniorforsker Ana Maria Martinez

Trenger fast-track til innovasjon og kommersialisering: Seniorforsker Ana Maria Martinez, SINTEF fortalte om «REE4EU-Closed-loop permanent magnet recycling process at pilot scale». – Vi har demonstrert en lukket sirkel på gjenvinning for produksjon av magneter, og økonomien virker å være ganske bra, sa Ana Maria Martinez, SINTEF. – Vi trenger en fast-track til innovasjon og kommersialisering. Jeg er veldig optimist, og håper at elektrolyseanlegg kan komme i gang i Norge, sa Martinez. 

Seniorforsker Karen Sende Osen

Seniorforsker Karen Sende Osen fortalte om gjenvinning av kobolt i EU-prosjektet Crocodile. – El-biler driver etterspørselen etter kobolt. Målet er skape en sterk verdikjede i Europa, da må vi samarbeide i hele verdikjeden, sa hun.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler