– Jeg elsker å teste ut nye ting

Martine Lunde i verneutstyr

Blogger og influenser Martine Lunde prøver seg som sveiser.

Blogger Martine Lunde var – naturlig nok – ganske skvetten da hun skulle betjene et sveiseapparat for første gang, men hun fikk god hjelp og opplæring av Haldor Finnsson og Magnus Flatland, begge industrirørleggere hos Bilfinger. 

I løpet av en kort time kunne bloggeren konstatere at «jeg er blitt så flink til å smelte», og så legge ut bilder av resultatet på sosiale medier.

Martine Lunde prøver sveising

Martine Lunde er stolt av sitt første forsøk som sveiser. Haldor Finnsson har stått for instruksjonen.

– Det handler bare om trening, trening og atter trening. Resultatet er bra til å være første gangen, beroliger Magnus når Martine sliter litt med sveisetråden.

– Jeg synes det er kjempegøy, sier Martine entusiastisk. – Jeg elsker å teste ut nye ting, og det er alltid morsomt å lære noe nytt, spesielt når jeg blir lært opp av to eksperter.

Lærte fort

– Var det skummelt?

– Ja, litt. Da det kom flammer og det gnistret, ble jeg ganske redd. Jeg har respekt for sånne ting, så det var viktig å være litt forsiktig i starten. Det kan gå galt om man er litt for tøff. Men det var dritgøy, og etter hvert så fikk jeg litt teknikk. Da jeg kom inn i verkstedet, ante jeg ikke hva jeg skulle gjøre. Og det endte med at jeg fikk festet plata, så det var supermorsomt.

Martine Lunde, Magnus Flatland og Haldor Finnsson

Martine fikk god opplæring av fra venstre Magnus Flatland og Haldor Finnsson, begge industrirørleggere hos Bilfinger.

Martine Lunde sveiser

Martine jobber fokusert med sveising, under veiledning av Magnus Flatland.

Martine Lunde

Og til slutt skal resultatet dokumenteres og publiseres for følgerne.

– Kommer du til å legge om karrieren og satse på sveisefaget?

– Nei, ikke med det første, ler Martine Lunde.

– Hvordan har det gått å lære opp Martine?

– Hun har tatt ting veldig fort, sier Magnus, som er imponert. – Det er tøft gjort å kaste seg ut i å sveise elektrode uten å ha gjort det før, legger kollega Haldor til. – Det er ikke alle som ville gjort det.

Ønsker å nå de yngste med informasjon

Bloggeren hadde sitt aller første møte med industrien og sveisefaget i Herøya Industripark da Industrilærling Telemark og Vestfold hadde invitert henne til å prøve ut et av fagene opplæringskontoret rekrutterer lærlinger til. Målet med happeningen er å nå ut til unge, og unge jenter spesielt, om at en yrkeskarriere i industrien er et godt alternativ.

Merethe Solli

Merethe Solli er telekommunikasjonslærling i Bilfinger og hadde ideen til å bruke en blogger for å nå ut til riktig aldersgruppe med informasjon om industrifagene. 

– Vi ønsker å gi unge et innblikk i hva industrien er for noe, sier Merethe Solli. Det var hun som hadde ideen til å bruke en blogger for å nå ut til riktig aldersgruppe med informasjon om industrifagene. Solli er telekommunikasjonslærling i Bilfinger og sitter i styret for Industrilærling Telemark og Vestfold.

– Det er viktig å vise hva vi i industrien har å by på, og få fram at alle kan jobbe med våre fagområder. Jeg synes det var en god idé å bruke Martine Lunde. Hun har mange unge følgere, spesielt jenter, og det er den gruppa vi har lyst til å sikte oss inn mot. Vi har forsøkt å nå ut gjennom andre mediekanaler tidligere, og nå var det riktig å forsøke å treffe ungdom på en ny måte. Da er det sosiale medier som Instagram og blogg som gjelder.

Vil nå Martine Lundes følgere

– Vi jobber med å vekke nysgjerrighet og å synliggjøre muligheten og bredden i industrifagene, sier Ranveig Johannesen. Hun er daglig leder i Industrilærling Telemark og Vestfold. – Det er viktig at ungdommen får innblikk i alle de mulighetene som en jobb i industrien gir.

– Er det smart å satse på en blogger som er kjent for å skrive om mote når dere skal markedsføre industrifag?

– Vi er ute etter å nå følgerne hennes og å synliggjøre mulighetene i en gruppe vi ellers sliter med å nå ut til. Vår målgruppe er ungdomsskoleelever som skal velge videre utdanning til våren. Martine Lunde står sterkt i den målgruppa, så derfor tror vi dette er en riktig satsing, mener Johannesen.

Fra venstre: Merethe Solli, Haldor Finnsson, Martine Lunde og Magnus Flatland.

Fra venstre: Merethe Solli, Haldor Finnsson, Martine Lunde og Magnus Flatland.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler