Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Industridager 2019, Grenland: - Vi leverer grønn industri, og har kraft og muligheter til å gjøre enda mer.

Innledere Industrikonferansen

Industrikraftteam: Vi har kraften og mulighetene til å bygge enda mer grønn, fornybar industri på Herøya og i Grenland sa fv. Gard Madsen forretningsutvikler Herøya Industripark AS, forskningsleder Odd-Arne Lorentsen fra Yara Technology Center (YTC) i Herøya Forskningspark, og produksjonssjef Trude Nysæter i REC Solar på industrikonferansen.

– Jeg vil snakke om muligheter, sa Terje Lien Aasland, nestleder i næringskomiteen (AP). Han åpnet industrikonferansen som var startskuddet på Industri- og teknologidager 2019 i Grenland.  

– Vi politikere skal tilrettelegger for å muliggjøre grønn industri, og dere i industrien skal gripe mulighetene. Det er en stor oppgave, og det trengs mye kraft.

Gjøre industri mer miljøvennlig

– Vi har kraften og mulighetene, svarte industriledere og utviklere fra Herøya og Grenland. Vi leverer, bygger og kan gjøre industri enda mer miljøvennlig.

Samling deltakere på konferanse

Alle var der: Alle fra industrimiljøene var der og forklarte hvordan grønnere industri utvikles og realiseres på Herøya og i Grenland.   

Lanserte verdens råeste solcelle

Trude Nysæter, produksjonssjef i REC Solar på Herøya fortalte om verdens råeste solcellemodul (REC Alpha@Series) som selskapet lanserte nylig.

– Vi er stolte av fabrikken på Herøya som har lite utslipp fra produksjonen, men vi kan gjøre solceller enda mer miljøvennlige, sa Nysæter. Nå kjører vi testproduksjon og har flere prosjekter på gang.   

Vi kan gjøre gjødsel enda grønnere

Forskningsleder Odd-Arne Lorentsen fra Yara Technology Center (YTC) i Herøya Forskningspark fortalte om grønn gjødselproduksjon – hva som skal til for å lykkes.

Odd Arne Lorentzen

– Grønn gjødsel kan realiseres, men brødet vil nok koste litt mer enn før, ca en krone ekstra, sa Odd-Arne Lorentsen fra Yara Technology Center (YTC).

Realiserer sirkulærindustri på Herøya

Norge trenger å erstatte oljeinntekter med fornybart og bærekraftig, sa Gard Madsen, forretningsutvikler i Herøya Industripark AS.

– Vi er opptatt av hva vi skal leve av i morgen, og ser etter muligheter. Vi så at to aktører i industriparken kunne ha nytte av hverandre, og bidro aktivt med å skaffe penger. De fikk 12 millioner Euro fra EU. Nå realiserer REEtec og Yara framtidsrettet sirkulærindustri i Herøya Industripark.

Innleder Gard Madsen

Grønn industrialisering: – Vi har hjulpet REEtec hele veien med en stegvis industrialisering, sa Gard Madsen fra Herøya Industripark AS under industrikonferansen.

Testarena

– Vi jobber med flere teknologier, bl.a. med selskaper som konverterer CO2 til fornybar, hjelper til i realisering av Yara Birkeland og jobber med å gjøre industriparken mer autonom. – Tidligere var det stasjonsmester med lue og fløyte på Herøya. Nå lager vi en åpen logistikkløsning for alle. Planene er at vi kan bruke Herøya som testarena for busser og kjøretøy, sa Madsen.

Rå infrastruktur hjelper

– Vi har den råeste infrastrukturen, kraften og mulighetene i en komplett arena for framtidsrettet industriutvikling, sa Madsen. Han fortalte om formidable distribusjonsnett for elkraft tilgjengelig for industri, forskning, gründere og store industridrifter.

Innleder Gard Madsen

Kom til Herøya: – Du kan komme til Herøya Industripark med en idé i en «bærepose», oppfordret Gard Madsen med et smil. Her er et nyttig felleskap. Bilfinger, som er den største bedriften i parken, hjelper deg fra A til Å.

Utviklingsarena for ny industri

– En stor oppgave skal løses, å øke verdiskaping og eksport og samtidig redusere utslipp. Det må gjøres i felleskap, sa Terje Lien Aasland i innledningen av konferansen.

Innleder Gard Madsen

Utviklingsarena: – Dette er vår utviklingsarena for framtidsrettet industri, sa Gard Madsen. Han viste fram partnere og relasjoner som Herøya Industripark AS samarbeider med for å utvikle fornybar grønn industri. 

Skal godt gjøres å ikke lykkes i Telemark

– Det skal godt gjøres å ikke lykkes i Telemark, kommenterte Hans Kristian Lahus, leder av Powered by Telemark og deltaker i arrangørteamet av industridager fra scenen under industrikonferansen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler