Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Industrial Green Tech-klynge bygger klimapositiv industri i Grenland – vil ha med flere

Bildet viser Irene Siljan Vestby

KLIMAPOSITIV: Vi sikter høyt for klimapositiv industri. Bli med på utviklingen, oppfordrer Irene Siljan Vestby, prosjektleder for Industrial Green Tech-klyngen i Telemark og Grenland.

Industrial Green Tech (IGT) er en av årets nye Arena-klynger i Norwegian Innovation Clusters, utviklet av bedrifter fra Norges største industriregion, Grenland i Telemark. Medlemsbedriftene sikter høyt!

– Endelig er vi i gang. Dette har vi jobbet for i to år, sier en svært glad prosjektleder, Irene Siljan Vestby. – Målet er å løfte industri til et nytt nivå. Nå har vi fått på plass drahjelpen vi trenger for å få fram enda flere klimapositive industriprosjekter. 

Tilbyr samarbeid

22 sterke bedrifter i IGT-klyngen jobber nå samlet i Grenland og Telemark.

– Bedriftene tilbyr samarbeid for å utvikle, teste og bygge ny smart teknologi og effektive løsninger til industri og sirkulærøkonomi, forteller Siljan Vestby.

Stor interesse

Flere bedrifter i og utenfor regionen har allerede tatt kontakt etter at klyngen fikk Arena-status.

– Det er fantastisk oppløftende å merke så stor interesse allerede. Noen av de første kommentarene jeg fikk var, – Endelig, det var på tide at Telemark og Grenland fikk status som Arena-klynge. 

Industrivekst og klimakutt

Irene Siljan Vestby er klimaoptimist.

– Med utgangspunkt i Norges største konsentrasjon av prosessindustri og regionens ledende leverandørindustri og FoU miljøer, kan vi bidra til ny livskraftig industrivekst og klimakutt verden trenger, sier klynge lederen.

Hun peker på flere klimapositive industriprosjekter som nå pågår i Herøya Industripark og i Grenland, bl.a. innenfor autonomi med Yara Birkeland, verdens første selvgående containerskip, unik separasjonsteknologi som testes i Norseps pilotanlegg på Herøya, og utvinning av sjeldne jordartsmetaller i samarbeid mellom REEtec, Yara, Sintef og flere.

Forsterker  

Målet er å gjøre norsk industri konkurransedyktig på global basis i det nødvendige grønne skiftet.

– Nå har vi lykkes med å få Arena-status, og nå skal vi lykkes med å forsterke en allerede solid samarbeidsplattform. Å komme først i mål som en klimapositiv industriregion før 2050 er en god påminnelse hele veien, sier Siljan Vestby.

Utvider

Siljan Vestby er i full gang med å organisere og bemanne opp det nye klynge-teamet i IGT, og har parallelt samtaler med flere miljøer om samarbeid.

– Nå rekrutterer vi til to nye stillinger til IGT og industrinettverkene som er med i klyngen. Klyngeutvikling er viktig nå. Vi ser også muligheter for å koble på flere næringsnettverk og utviklings-aktører i regionen, bl.a. Forskningsrådets Innovasjonsregion Telemark, Sintef, USN og andre forskermiljøer. I tillegg er vi koblet tett opp mot Powered by Telemark som har ansvar for å markedsføre industriregionen. 

Koblingsboks

– IGT skal fungere som en slags koblingsboks mellom store og små bedrifter, prosessindustri, entreprenører og gründere som vil utvikle og bygge nye klimapositive prosjekter, sier Siljan Vestby. – Vi trenger flere dyktige samarbeidspartnere i industriklyngen, så ta kontakt, oppfordrer klyngelederen.

Om Industrial Green Tech (IGT)

  • Samarbeidsplattform for å utvikle grønne teknologiske løsninger til ny industriell vekst, samt kutt i klimagassutslipp.
  • Klyngen springer ut fra tre industrinettverk i Telemark; Industri Clusteret Grenland (ICG), Telemark Offshore og Teknologinettverk Telemark (TNT), med hovedtyngde i Grenland og Norges største konsentrasjon av prosessindustri.

Kontakt:

Irene Siljan Vestby, irene@telemarkoffshore.no

www.industrialgreentech.com 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler