Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Industrial Green Tech forsterker teamet og etablerer seg i Herøya Industripark

Runar Gustavsen og Ingrid Ohna og Irene Siljan Vestby

To nye medarbeidere: IGT- klyngeleder Irene Siljan Vestby (t.h.) er svært fornøyd med to nye medarbeidere i teamet, f.v.) Runar Gustavsen og Ingrid Ohna. Lærling Benita Solvang Danielsen var ikke tilstede under fotografering.

Runar Gustavsen og Ingrid Ohna styrker kjerneteamet for IGT-klyngen og industrinettverkene i Grenland og Telemark. Nylig etablerte teamet seg i Herøya Industripark, samlokalisert med inkubatormiljøet Proventia. 

Kjerneteamet på fire fordeler oppgavene med å følge opp IGT-klyngen og industrinettverkene, IndustriClusteret Grenland (ICG), Teknologinettverket (TNT) og Telemark Offshore (TO). 

Vil være med på noe stort

Ingrid Ohna er ny prosjektleder for IGT-klyngen.

– Jeg ville være med på noe stort, sier hun. – I Industrial Green Tech er det muligheter for å operere i mellomrommene mellom bedriftene. Jeg liker meg svært godt i disse mellomrommene. Her kan det skje spennende utvikling.

Ingrid har en doktorgrad i innovasjonsledelse og strategi fra NTNU. Hun har erfaring fra tverrfaglig arbeid mellom forskning, teknologi og politikk ved Harvard, med fokus på innovasjon, klima og miljø.

Fra Forskerskolen i innovasjon (NORSI-PIMS) deltok hun i forum for innovasjonsledelse med deltakere fra Yara, Equinor, NTE, Danske Bank, SIVA, Forskningsrådet og akademia med flere. Ingrid har erfaring med prosjektledelse, koordinering og politisk påvirkningsarbeid fra miljøstiftelsen ZERO, Kirkens Nødhjelp, og Skien kommune.

Motivert for ny topp-plassering

Runar Gustavsen er teamets nye prosjektleder for industrinettverkene ICG, TNT og TO.

– Jeg tror motivasjonen øker ved å være en del av en klynge for å nå et felles mål. Å legge til rette for at prosessindustri i regionen kan ta tilbake topp-plassering i landslaget motiverer meg, sier Runar som selv har arbeidet mange år i industri på land og offshore. Han tror at fylkessammenslåing også vil gi nye muligheter.

Runar har politisk erfaring og kompetanse fra forvaltning, har utdanning i statsvitenskap, samt fagkompetanse fra stillinger i både landbasert og offshorebasert prosessindustri. Fra arbeid som område- og kompanisjef i forsvaret har han erfaring fra operativt ansvar og med utarbeiding av planverk, i tillegg til personal- og utdanningsansvar. Han har bakgrunn fra stillinger innen ledelse, rådgivning, nettverksbygging og prosjektstyring, både i privat og offentlig sektor.

Nytt styre

Forrige uke var også IGT-klyngens nye styre samlet til første styremøte i Herøya Industripark.

– Jeg er svært glad for at vi har fått et styre som representerer bredden i IGT-klyngen, sa klyngelederen til HiP Aktuelt.

Koble fagmiljøer

– Vår rolle i IGT er å fungere som en slags koblingsboks mellom fagmiljøer for å forsterke en allerede solid samarbeidsplattform, med mål om å utvikle nye klimapositive industriprosjekter. Vi skal bidra til å koble store og små bedrifter, prosessindustri, entreprenører, gründere og forskere. Til sammen har vi nå en solid plattform i styret og klyngeledelsen, sier Siljan Vestby.

– Bedriftene får også tilgang til andre industriklynger og nasjonale Arenaklynger samt NCEs som arbeider innenfor miljøteknologi, grønne løsninger og prosessindustri.

Sikter høyt

– Vi sikter høyt, sier Vestby. – IGT-klyngen skal bidra til å løfte industri til et nytt nivå. Målet er å gjøre norsk industri konkurransedyktig på global basis i det nødvendige grønne skiftet. Og vi har satt oss et mål om å komme først til klimapositiv industriregion før 2050.

– Kom gjerne innom oss i Herøya Industripark for en kaffe og en prat, oppfordrer klyngelederen.

Kontakt

INDUSTRIAL GREEN TECH, Hydrovegen 55, bygg 25, Herøya Industripark, 3936 Porsgrunn

INDUSTRINETTVERKENE

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler