Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Industrial Green Tech - disse skal styre klyngen

Styremedlemmer i IGT-klyngen

Styremedlemmer i IGT-klyngen vil bidra: Foran fv. Susan Heldal, OiW. Kjetil Larsen, Norner. Anette Norborg, Telemark Fylkeskommune (observatør). Nils Kristian Bogen, Universitetet i Sørøst-Norge. Irene Siljan Vestby, IGT-klyngeleder. Arne Borgersen, Innovasjon Norge (observatør). Trine Kopperud, Yara. Geir Kulås, Skagerak Energi. Sverre Gotaas, Herøya Industripark AS og Nils Tore Føreland, Equinor var ikke tilstede under fotografering.

Forrige uke var IGT-klyngens nye styre og ledelse samlet til første oppstartsmøte i Herøya Industripark.

– Jeg er svært glad for at vi har fått et styre som representerer bredden i IGT-klyngen, sier klyngeleder Irene Siljan Vestby. Styret har representanter fra store industriaktører, gründervirksomhet, energibransje, forskningsinstitusjoner og utviklingsaktører. Til sammen en solid styreplattform for utvikling av nye industriprosjekter med nullutslipp.

Styremedlemmer vil bidra

Jeg spurte noen av styremedlemmene, 
Hvorfor er dere med i IGT-styret? Hva skal dere bidra med i IGT-samarbeidet?

Trine Kopperud, Yara.

– Det er naturlig at Yara er med i IGT-samarbeidet. Vi har en ambisjon om å redusere klimagasser i hele konsernet. Fra før har vi utviklet teknologi som reduserer lystgass med opptil 90 prosent. Denne teknologien har vi spredd globalt. Vi tar den globale utfordringen, og ønsker å være med i neste skritt med å redusere klimagasser.

Geir Kulås, Skagerak Energi

– Vi er med fordi vi tror det kommer store endringer for industrien og for energibransjen generelt.  Derfor er det viktig for oss, som stor kraftleverandør, at vi er med i arbeidet. Vi kan være med på utviklingssiden og som leverandør, og tror det vil åpne seg forretningsmuligheter gjennom samarbeidet.

Nils Kristian Bogen, Universitetet i Sørøst-Norge

– I klynger skal det alltid være med representanter fra en akademisk institusjon. Det viktigste for oss er kanskje at IGT passer veldig godt inn i profilen Universitetet har. Vi kan fylle en rolle som hovedleverandør av forskning og kunnskap inn til IGT-samarbeidet.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler