Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Vil lage videreutdanning i digitalisering, og etterlyser innspill fra bedrifter

Rolf Olaf Larsen, Herøya Industripark AS, på faglunsj i Forskningsparken,

Rolf Olaf Larsen i Herøya Industripark AS inviterte bedrifter til å spille inn behov for etter- og videreutdanning i digitalisering for ingeniører, under faglunsjen i Herøya Forskningspark nylig.

Herøya Industripark AS (HIPAS) og Universitetet i Sørøst-Norge (USN) vil gjøre etter- og videreutdanning for ingeniører lettere tilgjengelig.

Under deres felles faglunsj i Herøya Forskningspark i mai, lanserte Rolf Olaf Larsen fra Herøya Industripark AS foreløpige innspill til muligheter, og inviterte samtidig bedrifter til komme med synspunkter på behov og opplegg.

Tror på videreutdanning i digitalisering

USN og Herøya Industripark AS har sammen identifisert noen fagfelt innenfor digitalisering som de tror kan være relevante.   

Rolf Olaf Larsen, Herøya Industripark AS

– Vi har satt opp foreløpige innspill til mulige fagfelt som kan være aktuelle. Nå ønsker vi innspill fra bedrifter, sa Rolf Olav Larsen under faglunsjen.

Foreløpige forslag fra USN og HIPAS inneholder seks fagfelt; Digitalisering i prosessindustrien, kunstig intelligens (AI), IKT-sikkerhet (Cyber Security), Sensorteknologi, Modellering og simuleringer og Digitale tvillinger i prosessindustri.

Etterlyser innspill på opplegg

I tillegg ønsker partene innspill til selve utdanningsopplegget, hvordan etter- og videreutdanningen skal organiseres og tilpasses bedriftenes hverdag.

Enklere å gjennomføre på kortere tid

– Vår motivasjon er å gjøre etter- og videreutdanning tilgjengelig og enklere å gjennomføre på kortere tid for personer og bedrifter, sier Rolf Olaf Larsen.

– I dag reiser mange ingeniører til Trondheim. I stedet for å bruke flere dager, kan man bruke tre timer. 

Kom med innspill – behovet styrer

– Kom med innspill på fagfelt og opplegg, oppfordrer Larsen. – Det er bedriftenes behov som styrer innhold og opplegg vi nå utvikler.

KONTAKT:

Rolf Olaf Larsen, HiP, rolf.olaf.larsen@hipark.no
Svein Thore Hagen, USN, svein.T.Hagen@usn.no
Klaus J. Jens, USN Klaus.J.Jens@usn.no
Silja Sverreson, USN, Silja.sverreson@usn.no

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler