Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Herøya Industripark kjøper REC-bygg 1 og 2 – kan gi store utviklingsmuligheter

REC-BYGG 1 OG 2: De to byggene er oppført i henholdsvis 2002-03 og i 2005, og er på drøyt 23.000 kvadratmeter tilsammen.

REC-BYGG 1 OG 2: De to byggene er oppført i henholdsvis 2002-03 og i 2005, og er på drøyt 23.000 kvadratmeter tilsammen.

REC-bygg 1 og 2 har endelig fått nye eiere. Byggene kjøpes av Herøya Industripark AS, som ser store muligheter med de to byggene på drøyt 23.000 kvadratmeter.  

– Dette er moderne, solide og fleksible bygg med produksjonslokaler, med lager og kontordel, som gir gode muligheten for økt aktivitet i industriparken, understreker Thor Oscar Bolstad, direktør i Herøya Industripark AS (HIP).

De to byggene er oppført i henholdsvis 2002-03 og i 2005, og er blant de nyeste byggene i industriparken. De huset REC Wafers produksjon av solcellewafere fram til virksomheten ble nedlagt i 2011. Byggene er tømt for utstyr fra waferproduksjonen, og har ligget ute for salg en god stund, sammen med REC-bygg 3 og 4. Disse to byggene ble som kjent kjøpt av Herøya Næringspark AS i fjor, og leies ut til Elkem Solar som har startet ny solproduksjon.

Gode muligheter for leietakere

Investeringsdirektør Kjetil Houg i Oslo Pensjonsforsikring (OPF), som eier Herøya Industripark AS, forteller at for OPF er dette en eiendomsinvestering med Herøya Industripark AS som naturlig eier av byggene. – De to byggene gir HIP et potensial og større fleksibilitet med tanke på utleiearbeid, sier Kjetil Houg.

Både Houg og Bolstad mener mulighetene til å få leietakere i byggene er gode.

– Byggene kan egne seg for ulike virksomheter, og vi ser muligheter til å få inn både leietakere som allerede er etablert i parken, og helt nye leietakere. Nye leietakere vil bidra til å øke aktiviteten på Herøya, og til å redusere felleskostnader for eksisterende leietakere, understreker de.

– Jobber dere med konkrete leietakere?

– Vi bearbeider henvendelser og jobber med flere mulige leietakere, bekrefter Thor Oscar Bolstad, som ikke vil nevne navn på interessenter.

Moderne og solide bygg

I salgsprospektet for byggene står det at kjøp av hele eller deler av eiendomsmassen gir nye bygg til pris langt under byggekostnad, og gir også tilgang til den svært gode infrastrukturen og beliggenheten industriparken tilbyr.

Videre leser vi at byggene framstår som moderne og solide. De er utstyrt med svært gode tekniske installasjoner, herunder god bæreevne i deler av gulvdekket, godt ventilasjons- og kjøleanlegg, ekstra god strømtilførsel etc., tilpasset energikrevende produksjonsvirksomhet. Lokalene har mange kjøreporter, traverskraner og diverse annet utstyr. For øvrig inneholder lokalene kontorer, garderober, kantine og andre fasiliteter for ansatte. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler