Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Hans Kristian Lahus forsterker teamet i Powered by Telemark

Hans Kristian Lahus, daglig leder i Powered by Grenland (bildet eies av Herøya Industripark AS)

Tatt på ledertrøya i teamet: Hans Kristian Lahus har allerede tatt på ledertrøya i lederteamet Powered by Grenland som består av Vekst i Grenland og industrinettverkene i regionen.

– Å jobbe i team gir konkurransefordeler, sier Lahus. Powered by Telemark har hentet inn teamsjefen i Norges største profflag i langrenn, Team Telemark.

Powered by Telemark er samarbeid for felles markedsføring av muligheter for ny og bærekraftig industrivekst i Grenland og Telemark.

Nå forsterker Powered by Telemark lederteamet med Hans Kristian Lahus, ekte Telemarking, femte generasjon bonde fra Lunde og samtidig teamsjef for profflaget i langrenn, Team Telemark.   

– Hva er hovedjobben i Powered by Telemark?

 – Vi skal vise og fortelle at det går an å være best i verden med Telemark som arena, sier Lahus. – I Team Telemark gjør vi det. Vi konkurrerer i verdenseliten og all trening foregår i Telemark, forteller han. 

Team er konkurransefordel

– Hvilke andre erfaringer tar du med fra Team Telemark til Powered by Telemark?

– Jeg tar med erfaringer om at individuelle utøvere i toppidretten blir bedre av å være en del av et lag. Å utvikle seg i fellesskap gir konkurransefordeler. Det inspirerer meg. Sånn er det i toppidrett og det tenker jeg også Powered by Telemark handler om. At vi har en felles dialog, at vi tilhører et lag og er enige om å utvikle og løfte hverandre i laget. 

Kan bli verdensmestre

Teamleder Hans Kristian Lahus (t.h.) sekunderer profflaget

Han sekunderer profflaget mot verdenstoppen: Teamleder Hans Kristian Lahus (t.h.) sekunderer profflaget for å vinne pallplass i verdenstoppen. (Foto: Eirik Lund Røer) 

Lahus styrer etter Bjørn Dæhlies utsagn om at «Verdensmester er noe du har vært og noe du kan bli. Det er ikke noe du er.»

– Det er inspirerende å se at industribedrifter her i Grenland og Telemark er verdensledende. Utvikling er avhengig av at man er sulten og har en driv, for tror du at du er verdensmester, da kan det være starten på en trend til å stagnere. Du må hele tiden være nysgjerrig for å greie å holde deg på topp og være i front i utviklingen. Toppidrett drives av å skulle vinne, pluss frykten for å tape. Det er erfaringer jeg tar med til Powered by Telemark.

Profilere nåtid

Begge jobber innebærer å profilere Telemark nasjonalt og internasjonalt, forteller Lahus. 

– Vi har mye å være stolte av.  Vi har en stolt historie som vi er flinke til å fortelle. Nå skal vi fortelle historien i nåtid, det som skjer nå. Det er et inspirerende nivå å jobbe på, sier teamsjefen.  

– Vi skal synliggjøre det for innbyggerne i Telemark og vi skal ut og fortelle om mulighetene. Powered by Telemark er et viktig og riktig initiativ som fortjener oppmerksomhet.

Se resultater

– Hva tror du skal til for å lykkes med Powered by Telemark?

– Det er for tidlig for meg å si noe om. Både toppidrett og bondeyrket handler om å stå opp tidlig om morgenen, gjøre jobben og se resultater av det en gjør.

Se resultater: Hans Kristian Lahus, femte generasjon bonde i Lunde, har det i blodet; opp om morgenen, gjøre jobben og se resultater av det en gjør. (Foto: Eirik Lund Røer)

– Jeg tar også med erfaringer fra toppidrettens måte å jobbe på. Det betyr å sette tydelige mål og konsekvenser. Toppidretten er nådeløs. Langrenn er ekstremt konkurranseutsatt. Og hver løper blir målt hele tiden. Det samme gjelder for aktørene i Powered by Telemark. De er ute i en nådeløs konkurranse hver dag.

– Nå skal jeg bruke tiden fram til nyttår for å finne tydelige mål sammen med samarbeidspartene. 

– Du er bonde, teamsjef og nå med ny lederrolle i Powered by Telemark. Hvordan skal du rekke alle oppgaver?  

– Dette hadde ikke gått uten en tålmodig og fleksibel kone, samt en sprek far. Han skjøtter gården og barna når jeg og kona ikke er hjemme. Og det kan bli noen dager i året, sier en svært engasjert teamleder.    

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler