Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Grenlandsindustriens lyse side; mistet jobbene 7 ganger – ikke ledig én dag

SJU GANGER: Øystein Haugerud (t.v.) og Øystein Dreier Andresen  har til sammen mistet jobbene sju ganger, men har ikke gått arbeidsledig en eneste dag. (Foto: Ole Bjørn Ulsnæs)

SJU GANGER: Øystein Haugerud (t.v.) og Øystein Dreier Andresen har til sammen mistet jobbene sju ganger, men har ikke gått arbeidsledig en eneste dag. (Foto: Ole Bjørn Ulsnæs)

– Vi har alltid gått rett inn i nye industrijobber, sier skiftkollegene Øystein Dreier Andresen (25) og Øystein Haugerud (36). Bare få uker etter at de mistet jobben i RHI Normag på Herøya, var de to navnebrødrene blitt kolleger på nytt i nye jobber hos rørprodusenten Pipelife på Stathelle.

Produksjonsteknikeren og industrimekanikeren ser lyst på jobbmuligheter i Grenlandsindustrien.

– Vi har aldri gått arbeidsledig en eneste dag, sier de to som til sammen har opplevd å miste jobbene sine hele sju ganger på grunn av nedleggelser og stans av produksjon. Nå sist da RHI Normag stanset produksjonen av fused magnesia og reduserte bemanningen fra 140 til 40 i fjor høst.

– Arbeidsmarkedet har regulert dette veldig bra, sa NAV-direktør Terje Tønnessen til Varden i januar. Rundt 85 av de 100 som mistet jobben i RHI har klart å finne seg nye jobber.

Verdifull industrikompetanse

Haugerud og Dreier Andresen er enige om at kombinasjonen fagbrev og praktisk industrierfaring er verdifull og åpner for mange jobbmuligheter i Grenlandsregionen.

– Er man fleksibel og ikke tenker at man bare skal få akkurat én type jobb, ja, da er det muligheter, sier arbeidskollegene.

Haugerud har fagbrev som industrimekaniker fra 2001.

– Jeg har aldri fått en stilling som industrimekaniker, men har jobbet både i produksjon og som maskinfører og har trivdes der jeg har vært. Pipelife er derimot interessert i mekanikerkompetansen min, det er positivt, smiler Haugerud.

Tror på Grenlandsindustrien

Industrikameratenes jobbkontrakter hos Pipelife er foreløpig midlertidige.

25-åringen Øystein Dreier Andresen drømmer om fast jobb. Det er ikke så viktig for den mer drevne industriarbeideren Øystein Haugerud med lengre fartstid fra industrien. Men de håper begge på videre muligheter i Pipelife.

– Pipelife er et solid selskap som tjener penger, så vi kan jo håpe at de trenger oss videre. Men skjer ikke det, da har vi troen på at det finnes andre jobbmuligheter, sier arbeidskollegene med positivt blikk på en lys jobbframtid i Grenlandsindustrien.

Les: Pipelife rundet milliarden i fjor

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler