Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Grenlandsindustrien tar imot de første industrimaster-studentene til høsten

Signert: Petrokjemigiganten INEOS i Grenland og drillingselskapet MH Wirth er av de første som signerer avtale med Universitetet i Sørøst-Norge (USN) om samarbeid for å utdanne industrimastere. Signeringen skjedde på campus Porsgrunn i forrige uke, til applaus fra ordførere, kommuneledelse og involverte parter. F.v.f oran: Petter Aasen, rektor USN, Kristoffer Myrheim (MH Wirth), Magnar Bakke, (INEOS), Duy Tho Do (USN), Janicke Andreassen, varaordfører Porsgrunn, Kirsti Falck, HR-ansvarlig Ineos, Hedda Foss Five, ordfører Skien, Olav Nordheim, varaordfører Larvik, Silja Sverreson (USN), (f.v. bak) Olav Melaaen (USN), Svein-Thore Hagen (USN).

– Dette samarbeidet er lønnsomt og viktig for industriutvikling, og vi får mulighet til å være med på påvirke utdanningen, uttalte Magnar Bakke, direktør i INEOS og Kristoffer Myrheim, manager control systems i MHWirth, under signeringen.

Bedriftene har inngått partnerskapsavtale med USN, campus Porsgrunn, for å tilby studenter industrimasterutdanning som kombinerer praksis og teori innenfor fagfeltet automasjon i et 3-årig masterløp.

Starten på et nyttig forhold

Profilbilde av Rolf Olaf Larsen

Rolf Olaf Larsen, leder av Pilotarena Herøya, Herøya Industripark AS

Rolf Olaf Larsen, leder av pilotarena Herøya Industripark er svært fornøyd. Han ivrer for tettere samarbeid mellom industri, utdanning og forskning og var sentral i planleggingen fra starten med å få bedrifter til å bli med.   

Dette er starten på et svært nyttig forhold, sier han. Industrien har nytte av industriakademiet og masterprogrammet, og universitetet har nytte av industrien.  Gjennom mastergrad programmet får industrien tilgang til oppdatert kompetanse innenfor viktige fagfelt som trengs framover, som for eksempel digitalisering. Der er USN i front på forskning.  USN på sin side får tilgang til reelle problemstillinger, og kan drive relevant forskning.

Tilgang til FoU kapasitet

– Hvorfor engasjerer Herøya Industripark seg i dette?

– Fordi vi engasjerer oss for industriutvikling, og for å tiltrekke oss spennende industribedrifter og nye industriprosjekter til Herøya Industripark og regionen. Å ha tilgang til FoU-kapasitet er da svært viktig, sier Rolf Olaf Larsen.  

Først ute

Åtte store industri- og teknologibedrifter, INEOS, YARA Porsgrunn, REC Solar, Norcem, Skagerak Energi og Goodtech fra Grenland og Herøya Industripark, samt MH Wirth i Horten og GKN Aerospace i Kongsberg er først ute.

Bedriftene har håndplukket sine masterkandidater som starter opp i høst.

Bra start – store potensialer 

Silja Sverreson, prosjektleder for USN industriakademi fortalte om fordeler og store potensialer.

– Dette er starten på en suksessoppskrift inspirert fra Kongsberg.

– I Grenland og Vestfold er nå henholdsvis åtte og sju bedrifter koblet på. Det er en veldig bra start, sa Sverreson. I Kongsberg startet vi opp med seks bedrifter for 12 år siden og nå er totalt 47 bedrifter koblet på industrimasterprogrammene. Vi opplever at flere og flere bedrifter også bruker industriakademiet som rekrutteringskanal. Dette er en god måte å få formet og testet en masterkandidat på.

Hipp hurra!

– Hipp hurra og gratulerer! Dette trenger regionen, sa Hedda Foss Five, ordfører i Skien. Vi kommer til å være tett på, forvente resultater og puste dere nakken. Fordi dette er viktig for regionen.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler