Gratulerer Proventia med nasjonalt opprykk - fantastiske nyheter for ny industrivekst

to menn i blå dress hilser med albuen i en resepsjon med gule lamper i bakgrunnen

Gleder seg: Sverre Gotaas (til h.), styreleder i SIVAs industriinkubator Proventia, gratulerer og gleder seg sammen med Jørn Roar Bamle, daglig leder i Proventia. Industriinkubatoren rykket opp i SIVAs nasjonale konkurranse om tilskuddsmidler.

Proventia rykker opp i SIVAs nasjonale inkubatorliga og får doblet tilskudd. – Dette er svært gode nyheter for teknologigründere og ny industrivekst på Herøya og regionen, sier styreleder Sverre Gotaas.

Industriinkubatoren Proventia, med avdelinger i Herøya Industripark og Notodden, har fått topp tre høyeste samlet score og doblet tilskudd fra 1,5 til 3 millioner kroner i 2020-21. Dette takket være svært positiv utvikling, skriver Vestfold i Telemark Fylkeskommune på sin nettside. Begge inkubatorer i regionen, Proventia i Telemark og Silicia i Horten, samt Telemark Næringshage, rykket alle opp i SIVAs nasjonale konkurranse om tilskuddsmidler.  

Bygge rundt Proventia 

Styreleder Sverre Gotaas gratulerer Proventia-teamet med kjempejobb og ny milepæl.  

– Det er akkurat dette vi ønsker oss. Proventia er blitt en moden og god inkubator. Opprykk betyr at Proventia kan bidra til å løfte enda flere teknologigründere og prosjekter fra idé til kommersialisering, nasjonalt og internasjonalt.

Sverre Gotaas, som også er direktør i Herøya Industripark AS og representerer største eier i Proventia (40%), engasjerer seg aktivt sammen med flere i ledelsen i Herøya Industripark-teamet.

– Som en del av vår storsatsing på å utvide Herøya til et sted for ny industriutvikling engasjerer vi oss aktivt for å bygge rundt Proventia og det voksende gründermiljøet på Herøya.

Fantastisk kobling i satsing på ny industri

Proventia og Herøya Industripark er en fantastisk god kobling i satsing på ny industri, påpeker styreleder. 

– Herøya er kanskje det eneste stedet i landet hvor du kan få hjelp til å utvikle og teste ut en industriell idé, mener Gotaas. – Det finnes mange steder hvor du kan lage en app eller utvikle en teknologi, men det finnes få steder i landet hvor du kan ta med deg utstyr til en lab eller teste ut noe innenfor prosessindustri.

– Det er den største fordelen vi har i motsetning til mange andre. Der vi kan hjelpe er på industri. Vi har arealer og mye utstyr, og Proventia har kompetanse på å få fram idéene og hjelpe bedriftene. Så kan vi legge til lab'er eller piloter. Det er en fantastisk symbiose. Det er ikke så mange som har den ordningen.

Helt sentral for å realisere store ambisjoner

Gotaas peker på at Proventia er helt sentral i arbeidet med å realisere tre store ambisjoner for ny industrivekst.     

Industriell innovasjon

– Vi har ambisjoner på å gjøre Herøya Industripark til å bli motor i ny samfunnsutvikling som bidrar til at regionen blir det viktigste stedet for å utvikle ny teknologi og idéer innenfor prosessindustri. Konkret satser vi nå på å bygge et nytt og større miljø for å skape industriell innovasjon, og lanserte nylig arkitektskisser for det nye stedet vi kaller Seidr Herøya.

Finne penger og gründere

– For det andre har vi ambisjoner om å lete etter mer penger. Proventia-miljøet finner mye kapital, men vi ønsker å finne mer. Og ikke minst vil vi bidra til å sørge for at vi får en god struktur for gründere og andre smarte idémakere i hele regionen, Vestfold Telemark. Det er ekstremt viktig.

– Å bidra til å realisere disse ambisjonene er Proventias viktigste jobb for oss som industripark framover, understreker styrelederen.

Få ting til å skje sammen med andre  

– Vi jobber gjerne sammen med flere, fylker og kommuner, for å få ting til å skje. Det som er bra med Proventia, er at den type aktør står litt friere enn det andre gjør. Skal vi få suksess med satsing på å bygge stedet for industriell innovasjon, så er Proventia og systemet rundt dem særdeles viktig, avslutter Gotaas.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler