Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Gode resultater og høy stemning etter at ansatte kjøpte selskapet

Bilde av Ranold gruppen

Høy stemning: − Vi bygger et selskap som skal trygge og ta vare på arbeidsplassene, og er sikre på at det går bra. Stemningen i Ranold-teamet er høy, her fire av eierne, fv. Kristin Dyb, Tron Solberg, Lars Solli og daglig leder Trygve Rinde.

Ranold AS på Herøya øker omsetning og ansetter nå flere etter at de ansatte kjøpte alle aksjene i selskapet Acona tidligere i år.

De nye eierne bak Ranold på Herøya er de samme som for ett år siden var åtte kollegaer ansatt i selskapet Acona Flow Technology. Nå merker de stor oppsving etter overtagelsen i februar.

− Vi har fått mer å gjøre og søker allerede etter to nye kollegaer til teamet vårt, forteller en smilende daglig leder Trygve Rinde i Ranold. Han satser på å finne to nye «mattehoder» med doktorgrad og lang fartstid.

Fagmiljøet på Herøya er et av landets ledende på strømningsteknisk modellering og simulering som leverer beregninger av alle type væsker og gasser som strømmer gjennom industriprosesser.

Ny mulighet

Da det finske equityselskapet Capman ville strømlinjeforme det Stavangerbaserte Acona-selskapet etter oljenedturen, ble det starten på en opptur for Herøya-teamet.

− Det ble vår nye mulighet, forteller Rinde. Da spørsmålet om vi var interessert i å kjøpe selskapet kom, fikk vi en liten dip i et kvarters tid. Det gikk fort over, og vi var ikke i tvil da vi signerte i slutten av februar. På det tidspunktet var oljekrisen også i ferd med å bunne ut.

Investerer i egen arbeidsplass

Alle åtte kollegaer er med over fra Acona og blitt eiere i Ranold.

− Hva er risikoen når alle vi samlet er villige til å investere i arbeidsplassen vår?, spør Trygve Rinde retorisk. Alle er med, og vi har bestemt oss for ikke å bytte jobb mer. Derfor jobber vi også med et langsiktig fokus framover for å ivareta og utvikle kunder og arbeidsplassen vår.

Nye kunder

Etter overtagelsen har Ranold fått nye kunder.

− Vi har dreid fokus litt, og leverer nå til andre bransjer utenfor olje og gass som fiskeoppdrett, energi og landbasert prosessindustri. På den måten tar vi ned risiko. Samtidig blir det også mer gøy på jobben.

Elsker matte

Ranold teamet består av akademikere som elsker matte og å regne på væsker og gass i bevegelse.

− Vi jobber direkte med industriselskaper internasjonalt, og beregner for eksempel konsekvenser av miljøutslipp. Vi lager virtuelle 3D-simuleringer og prototyper som gjør at kunder slipper å bruke ressurser på maskinering og utstyr før de vet at en løsning eller en duppedings fungerer, forklarer Rinde.

Reynold ble Ranold

Forkjærligheten til tallstørrelser ga seg også utslag i det nye navnet.

Hva ligger bak navnet Ranold?

− Matematikk er jo et gjennomgående tema og Reynoldstall er en kjent størrelse vi bruker mye for å beregne strømmingsmekanikk, forklarer Rinde. Så da ble Reynold til Ranold, et lite ordspill med humoristisk vri.

Spisskompetanse fra Herøya

Trygve Rinde og kollegaer flyttet inn på Herøya i 2014 som Acona, og har tenkt å være der videre som Ranold.

Hvorfor Herøya?

− Det er bra å være i et industrielt miljø. Foruten kunder som Shell, BP og Maersk har vi kort vei til kunder på Herøya som Yara, Hydro og Statoil.

− Vi gjør spisskompetanse tilgjengelig for industri, og da er det mulig å komme inn til de store selv om vi er små, sier en engasjert Rinde som ser lyse muligheter for Ranold framover.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler