Gjør klart for innflytting i nyrehabiliterte etasjer i Bygg 25

kvinne og mann i lokaler som rehabiliteres

Fra venstre Merethe Fallmyr fra AL Høyer, prosjektleder for rehabiliteringen av Bygg25, engasjert av Herøya Industripark AS, og anleggsleder hos generalentreprenøren Mynd, Kristoffer Hassum, i lokalene som om få uker skal være klare for innflytting.

Bygg 25 gjennomgår tidenes rehabilitering, og det er gjort store bygningstekniske endringer i bygget. 

Det store rehabiliteringsprosjektet i Bygg 25 startet i 1.etg. i 2019. Høsten 2020 åpnet helt nytt resepsjonsområde med møterom, nye lokaler for Herøya Industripark AS, TS Group Kompetansesenter og ny stor kantine. Tidligere i år startet prosjektet på neste fase oppover i etasjene.

Og nå er det snart innflyttingsklart for leietakere som skal inn i andre og tredje etasje. 

vegg bygget av murstein er slått ned inni bygg

– Vi har hele tiden jobbet for at leietakerne skal kunne flytte inn før jul, sier Merethe Fallmyr fra AL Høyer, prosjektleder for rehabiliteringen av Bygg25, engasjert av Herøya Industripark AS. Anleggsleder hos generalentreprenøren Mynd, Kristoffer Hassum, sier at de ligger noe etter framdrift, men at dette skal kunne hentes inn mot slutten slik at planlagt sluttdato kan overholdes. – Det meste av riving er gjennomført, oppbyggingen har startet og vi er nå igang med overflatebehandling i deler av arealet.

Store bygningstekniske endringer

Det er gjort store bygningstekniske endringer i bygget. Det er utfordrende for prosjekterende og utførende. – Hydro var grundig da de konstruerte det opprinnelige bygget i 1928, og videre utbygginger på 1960-tallet, sier Merethe Fallmyr. – Når vi åpner opp og fjerne vegger i det eldste bygget, og også i det nyere bygget, må bygningskroppen styrkes med ny bæring. Det er medgått en del stål, bekrefter hun.

Styrking av bygget er også synlig fra portalen ved rotasjonsportene. – Her har vi styrket underkant av dekket med stålbjerker.

Færre overraskelser

Erfaring fra rehabilitering i første etasje gjorde at man fjernet noe kjent asbest og andre elementer i andre og tredje etasje allerede før prosjektoppstart for disse etasjene. Det har fortsatt vært flere overraskelser, som ikke er uventet i et rehabiliteringsprosjekt.

– Mye av rivingen er utført for hånd, men der forholdene har vært egnet for det så har vi brukt maskin til å slå ned vegger, sier Hassum. Rivingsarbeidet har ført til en del støy for de som har oppholdt seg på kontorer og møterom ellers i bygget.

To etasjer med møterom

Bak resepsjonen er det nå tre møterom, to små og et stort. Fra møterommene i første etasje vil det bli trapp opp til tre nye møterom i etasjen direkte over. Her kommer det to møterom med fjorten plasser i hvert rom, og et mindre med plass til åtte. Totalt seks møterom fordelt på de to etasjene, til benyttelse for leietakere i industriparken.

betonglokaler nedstrippet for rehabilitering

H-fløy, 2.etg.: Alt er revet. Her kommer nye møterom i det som inntil nylig var kontorer, men som også en gang var brannmesterens bolig.

– De nye møterommene i andre etasje vil alle få masse lys fra de store vindusflatene. Det blir fine lokaler, sier Fallmyr.

I tillegg beholdes det gamle direktørkontoret, møterom Menstad. Det blir restaurert i sin originale tilstand og får nye møbler.

Cellekontorer og sosiale soner

Bedriftene som flytter inn i de nye arealene har ønsket cellokontorer, og satser på sosiale soner i og utenfor egne lokaler. 

Proventia har booket seg inn på de største lokalene, og får flere naboer som Strukturas, Sweco, KSB, IGT-nettverkene og flere.

to personer i lokaler under renovering

Kristoffer Hassum og Merethe Fallmyr i lokalene som snart skal klargjøres for innflytting.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler