Fulle ordrebøker for nykommer og gründer Ebitech på Herøya

to menn i industrilokale

Stor fart: Erik Bjørbæk Iversen (til høyre), gründer av nystartet maskineringsselskapet Ebitech, og nyansatt Magnus Dyrvig, har stor fart inn i industrimiljøet på Herøya.

Ebitech er nykommeren til Herøya som på kort tid har fått god fart. To nye maskiner kjører 24/7 for fulle ordrebøker, selskapet trenger flere folk og planlegger allerede utvidelse og mer robotisert produksjon.

Ebitech-gründer Erik Bjørbæk Iversen flyttet inn på Herøya vegg i vegg med NEL, NOAH og REC Solar i januar, fikk to nye maskiner inn i februar/mars, og første medarbeider inn i mai for å holde tritt med ordrebøkene som fylles opp.

– Det er veldig mye oppdrag i markedet nå, forteller Iversen. – Jeg hadde jo et håp om at det skulle gå greit, men det har virkelig blitt bra. Nå har vi kunder her på Herøya, i Vestfold og på Sørlandet. Det er alltid spennende å se om ordrebøkene fylles under oppstart, men nå ser vi at oppdragene øker på. Jeg ser allerede behov for å utvide lokaler og ansette flere.  Det er mye spennende som skjer på Herøya, og vi har posisjonert oss for å være med på det.

mann på grusplass foran industribygg

Erik Bjørbæk Iversen, gründer av nystartet maskineringsselskapet Ebitech på Herøya.

"Flying start" i godt nabolag

Ebitech har produsert for og samarbeider med flere i nabolaget på Herøya, blant annet NOAH, Corvus Energy, SONTON, Elkem og POLAR.  

– Det er veldig praktisk at vi bare kan tusle over tunet for å levere, sier Iversen. – En veldig stor grunn til at det har gått så bra så fort, er jo at vi har fått gode tilrettelagte lokaler, bra plassering, og kommet oss fort inn i et godt nabolag. Vi opplever at alle er positive til oss.

Innovasjon er drivkraften

Iversen tror også det er positivt for Herøya Industripark.

– Å få inn et selskap som oss på Herøya, spesielt når Herøya Industripark AS satser på Seidr for å få opp mer innovasjon og flere gründerbedrifter her, tror jeg er bra. Da er det veldig positivt å ha et maskineringsselskap i nærheten, så slipper man å dra langt av gårde for å produsere deler eller lage komplekse prototyper.

mann sitter foran to monitorer som viser tekniske detaljer

Motivert av teknologi: Ebitech-gründer Erik Bjørbæk Iversen, CNC-utdannet og ingeniør i mekatronikk, er spesielt motivert av teknologi. 

Maskiner gjør jobben 24/7

Ebitech har investert 3 millioner kroner i det nyeste av maskiner og datautstyr på markedet.   

– Nå har vi maskiner som automatiserer jobben og produserer 24/7. Det gir jo en frihet, smiler gründeren.

Automatiering av produksjon gir Ebitech et fortrinn. – Vi følger veldig godt med på nye produksjonsmetoder og utstyr. Vi er langt framme. På noen produkter i serieproduksjon kan vi ta vekk stor andel av tiden fordi vi bruker nye verktøy og metoder. Vi vinner mye på effektiv produksjon og bra kvalitet på produktene.

Endre maskineringsbransjen

– Robotisering er framtiden, og vi vil være med å endre maskineringsbransjen, påpeker Iversen. – Vår visjon er å være ledende i regionen på smart produksjon og Industri 4.0. Nå er det stor fart og jeg er supermotivert av å holde farten oppe, følge med og implementere nyeste teknologi i produksjonen.

Ebitech er demokunde i samarbeid med MyProduction som nå utvikler ny programvare til et nytt integrert styringssystem.

– Vi har et sterkt mål om å automatisere og koble ting sammen. Å bli med som pilotkunde blir veldig spennende, sier Iversen entusiastisk.

I tillegg har Ebitech et samarbeid med Industriinkubatoren Proventia om et innovasjonsprosjekt.

to menn ved arbeidsbenk

Lager komplekse prototyper: Ebitech lager komplekse prototyper i alle materialer. Her diskuterer Magnus og Erik en prototype i bronse og syrefast under utvikling.

Guider til smart produksjon 

Ebitech utvikler også komplekse prototyper og tar oppgaver sammen med leverandører og samarbeidspartnere, blant annet Pioneer Robotics og lokale Cody som nå etablerer FabLab i Innovation Hub på Herøya.   

– Vi kjenner muligens flere produksjonsmetoder enn andre tenker på. Vi kan være guider på hva som kan produseres på hvilken type maskin, mest mulig effektivt og produksjonsvennlig.

– Er store industriselskaper her i nabolaget mulige kunder for dere?

– Ikke noen i veien for det, kommer det kjapt fra gründeren. – Vi har jo NEL her rett borti gangen, smiler han. – Det kommer an på hva de ønsker da, sier Ebitech- gründeren på full fart videre.  

Les mer om https://www.ebitech.no/

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler