Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Fjernvarme installeres i flere bygg i industriparken

Herøya Industripark AS og Bilfinger har inngått avtaler med Skagerak Varme om leveranse av fjernvarme til 14 store bygg på tilsammen ca. 90.000 m2. Blant HIPs bygg er administrasjonsbygget og forskningsparken. Bilfinger vil få fjernvarme både til kontorbygget sitt og verksteder. Fjernvarmen skal erstatte damp som benyttes til oppvarming i dag.

Skagerak Varme starter mandag arbeidene med å levere fjernvarme for oppvarming til bygg i industriparken. – Dette er et stort energigjenvinningsprosjekt, sier Driftssjef Lene Rambekk, Herøya Industripark AS.

Fjernvarmen vil erstatte damp som kilde for byggoppvarming og blir installert i 14 bygg som tilhører Herøya Industripark AS og Bilfinger. Inne i byggene blir det satt opp en vekslersentral hvor fjernvarmevannet veksles mot byggets vann for oppvarming. Kilden for fjernvarmen vil i hovedsak være spillvarme som hentes fra Yara.

Gravevirksomhet i gatene

I forbindelse med dette prosjektet vil det bli en del gravevirksomhet og det vil bli skiltet for omkjøring. Det skal legges fjernvarmerør i gatene fra Gate C til Gate G som vist på bildet. I grøftene blir det lagt to isolerte stålrør som sveises sammen samt trekkerør for fiberkommunikasjon.

Prosjektleder er Oddvar Arnø hos Skagerak Varme. Ved eventuelle spørsmål kan han treffes på email oddvar.arno@skagerakvarme.no eller telefon 916 85 384

Arbeidene vil pågå ut 2017.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler