Feiret Equinors nye laboratorier til stor jubel og kake i Herøya Forskningspark

labansatte blir servert kake av sjefen

Kakefest åpner nye laboratorier: til høyre, Eirik Lunde, leder for Equinors lab- og testfasiliteter i Forskningsparken på Herøya i Porsgrunn, og Tove Kilen, (blå genser, bak) leder for oppgraderingsprosjektet, Herøya Industripark AS, feirer åpning av nye laboratorier i Herøya Forskningspark med kakefest.

Forskere og ingeniører i Equinor jubler over nye laboratorier og feiret åpning med kakefest i Herøya Forskningspark forrige uke.

Equinors nye laboratorier i Herøya Forskningspark ble feiret med rosende ord, blomster, snorklipping, kakefest og besøk i topp moderne laboratoriefasiliteter.

Takk!

Eirik Lunde, leder for Equinors lab- og testfasiliteter på Herøya, takket mange som har bidratt fra Equinor, Bilfinger og spesielt fra Herøya Industripark AS.

– Takk til Herøya Industripark AS som har vært byggherre og faktisk tatt store deler av investeringskostnadene vi trengte for å realisere dette. Og takk for masse inspirasjon fra Yaras nylige ombygde laboratorier.

Equinors nye laboratoriefasiliteter i forskningsparken er ledd i Herøya Industripark AS strategiske satsing på å bygge nytt og modernisere for laboratorie-, forskning og innovasjonsmiljøer på Herøya. Og er en del av å realisere storsatsingen Seidr Herøya.

seks personer inne i ny hvit laboratorium

Glade innflyttere og byggherre i Equinors topp moderne laboratorier i Herøya Forskningspark. Foran fra venstre, Skjalg Aasland og Tove Kilen, Herøya Industripark AS, sammen med Equinors ledelse for lab og testfasiliteter, fra venstre bak, Arve Rennemo, Laila Henriksen, Eirik Lunde og Kristin Reiersølmoen, laboratoriesjef.

Godt samarbeid

Tove Kilen fra Herøya Industripark AS, som har ledet oppgraderingsprosjektet av 500 kvadratmeter nye laboratoriefasiliteter, forteller om godt samarbeid med Equinors forskere og ingeniører.

– Det er ekstra gøy å høre at de er så fornøyde med ny arbeidsplass, også nå etter at de har tatt laboratoriene i bruk, sier Tove Kilen. – Equinor har valgt mange av de samme løsningene på laboratorieskap, benker og ventilasjon som ble brukt i oppgradering av Yaras laboratorier for et par år siden, forteller prosjektlederen.

fem personer i nye lablokaler

Fornøyde med nytt og bedre. Fra venstre foran Kristine Tindeland Pedersen, Else Austad Brakstad, bak fra venstre Arve Rennemo, Equinor, Skjalg Aasland og Tove Kilen, begge Herøya Industripark AS.  

Topp moderne på ett sted betyr mye

Equinors nye topp moderne utstyrt laboratorier er samlet på én etasje i Herøya Forskningspark.

– Hva betyr nye laber for dere?

– Det betyr veldig mye, sier Else Austad Brakstad, laboratorieingeniør, en av sentrale deltakere i planlegging av ombyggingen. – Det at vi nå kan jobbe tettere sammen på et mindre område er veldig viktig. Tidligere har vi vært spredt rundt i bygget. Samlokalisering er positivt både for det sosiale miljøet og jeg tror også for økonomisk gevinster, at vi blir enda mer effektive.

Som å starte på nytt

– Ikke minst har vi fått mulighet til å rydde opp i alt det gamle som var her, fra tidenes morgen, og som har tatt opp masse plass, fortsetter labingeniøren. Austad Brakstad har 30 års fartstid. – Vi har kastet enormt mye. Det blir som å starte opp på nytt. Alt blir nytt og bedre.

Les også:

Herøya Industripark AS har investert 55 millioner på modernisering av 6000 kvadratmeter i Forskningsparken.

Store energibesparelser i Herøya Forskningspark

to menn rød løper blomsteroverrekkelse
snorklipping
snoren er klippet
laboranter i hvit frakk får kake
seks personer i ny lab
laborant ser på oljeprøver på flaske
samtale mellom seks personer i en lab
samtale i laboratorium
laboratorium kabler og avtrekk fra taket
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler