Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Vellykket start! Fagseminar i fredagslunsjen i Herøya Forskningspark ruller videre i 2019

Rolf Olaf Larsen

Etter en vellykket start i 2018, ruller fagseminarene i Herøya Forskningspark videre i 2019. Én fredag i måneden er det seminar med faglige innlegg om utvalgte temaer – beste lunsjtid. 

Bildet viser Mette Lene Falck-Pedersen, Universitetet i Sørøst-Norge (USN)

Mette Lene Falck-Pedersen, Universitetet i Sørøst-Norge (USN)

Dette er et samarbeid mellom USN, SINTEF Tel-Tek og Herøya Industripark AS. 

Bruk av CO2

Neste faglige fredagslunsj er 1. februar kl 11. Temaet er bruk av CO2: Et bidrag til en bærekraftig prosessindustri? Mette Lene Falck-Pedersen fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN) er koordinator for møteplassen, og forteller begeistret om stor interesse fra forskere og industrifolk.    

– På forrige lunsjtreff i desember der temaet var digitalisering i kjemisk industri og høyhastighetsfilming av fysiske prosesser, kom det over 30 deltagere, de fleste fra bedrifter i regionen. Det er kjempebra!, sier hun.

Høyt faglig nivå

Rolf Olaf Larsen fra Herøya Industripark AS er med å gi innspill på relevante temaer nyttig for industribedrifter på Herøya og i regionen. Han skryter av forskernes faglige innlegg.

– På startmøte i november fikk vi to svært interessante foredrag om Digitalisering og Maskin-læring for prosessindustri. Svært spennende og høyst relevant for mange industribedrifter og virksomheter her i regionen, understreker han.

Få fram nye industriprosjekter

Fagseminarer er en del samarbeidsavtalene mellom Herøya Industripark AS, USN og SINTEF Industri som ble signert i fjor.

– Målet er å skape muligheter for samarbeid mellom forskere og industri og generere flere industriprosjekter, sier Rolf Olaf Larsen, som også leder arbeidet med å tilrettelegge for industripiloter og testing av ny teknologi og nye prosesser på Herøya.

Vil bidra   

Vi vil bidra til å løse industriproblemer i praksis, sa ledelsen ved USN til HiP Aktuelt, da de etablerte nytt avdelingskontor i Forskningsparken i fjor.

– Og vi er med som rådgivere, og døråpner inn til næringslivet. Stor interesse gir lovende utsikter for å løfte fram nye spennende industriprosjekter, sier pilotsjefen på Herøya.  

Ruller videre

Nå ruller fredagslunsjer med faglig innhold hver måned framover. Datoer med program er satt helt fram til sommeren (se nedenfor).

Det blir sendt ut invitasjoner til interessenter og samarbeidspartnere. Dersom du har lyst til å delta, men ikke har mottatt invitasjon, kan du kontakte en av personene under. 

Program

1. februar: Bruk av CO2: Et bidrag til en bærekraftig prosessindustri? v/ Professor Klaus-Joachim Jens, USN og Seniorforsker Richard H. Heyn, Sintef.

1. mars: Klimanøytral i 2050 – teknologiske løsninger og visjoner v/ Nils Røkke, Sintef

5. april: Innovasjonsprosjektet ELSE (elektrifisering av sementproduksjon). Samarbeidsprosjekt  Norcem, Sintef og USN. Foredragsholdere TBD

10. mai: Pulverdesign (makro) / micro nano / materialer til 3D printing. Foredragsholdere TBD

14. juni: Sirkulær økonomi med flere korte foredrag. Mulig noe utvidet seminar som slutten på vårsemesteret.

Det kan bli endringer i programmet.

Kontaktpersoner:

Mette Lene Falck-Pedersen, Universitetet i Sørøst-Norge, e-post: mette.falck-pedersen@usn.no

Hans Aksel Haugen, SINTEF Tel Tek, e-post: hans.haugen@sintef.no

Rolf Olaf Larsen, Herøya Industripark, e-post: rolf.olaf.larsen@hipark.no

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler