«Den Digitale Fabrikken» starter kurs i industriell digitalisering for fagoperatører

Seks samarbeidspartnere går mot fotograf

Går sammen: Sommerglade samarbeidspartnere går sammen og åpner læringslab’en «Den Digitale Fabrikken» på Herøya. Fra v. Irene Siljan Vestby, Green Industry Cluster (GIC), Svein Erik Mittet, TS Kompetansesenter Herøya, Lars Ellingsen, Periti, Hans Ole Dyrseth, Fagskolen Vestfold og Telemark, Tone Skau Jonassen, (GIC) og Skjalg Aasland, Herøya Industripark AS.

– Vi starter opp i september med ny læringslab, «Den Digitale Fabrikken», med kursmoduler innenfor flere fagfelt i industriell digitalisering.

Dette forteller de glade samarbeidspartnere i industriparken. – Nå samler vi utdanning innenfor industriell digitalisering på ett sted her i Bygg25 på Herøya for å gjøre det enkelt.

Det er miljøteknologiklyngen Industrial Green Tech (IGT), kompetanseleverandørene Fagskolen Vestfold og Telemark, TS Kompetansesenter Herøya og Herøya Industripark AS som står bak denne felles kompetansesatsingen.

Ta i bruk digitale verktøy

Målet er å senke terskelen for å ta i bruk digitale verktøy i prosessindustri som skal bidra til lavere miljøbelastning og økt konkurrasenkraft.

– Vi ser for oss å putte flere utdanningstilbud inn i Den Digitale Fabrikken, bl.a. utdanning i bærekraftig prosessteknikk som vi nå jobber med å realisere.

På sikt har partene ambisjoner om at «Den Digitale Fabrikken» skal utvikles til å bli en del av et større  senter for industriell innovasjon som Herøya Industripark planlegger å bygge.    

Trenger bare PC for å delta

Fagskolen Vestfold Telemark og TS Kompetansesenter får en sentral rolle i selve gjennomføring av to kursmoduler som er sammensatt av flere fagtemaer basert på behov bedriftene i klyngen har meldt inn.

– Det eneste du trenger for å delta på kurs i industriell digitalisering er din egen PC, det offentlige betaler deltakeravgiften, reklamerer Hans Ole Dyrseth fra fagskolen og Svein Erik Mittet, TS Kompetansesenter.  

Les også: Fagskolen etablerer studiested Herøya

For fagoperatører

Kursene som starter opp i september er laget for ansatte fagoperatører og personell innen prosess, produksjon, elektro/automasjon, mekanisk vedlikehold og logistikk. Deltakeravgiften dekkes av offentlige midler og permitterte personer prioriteres, skriver Fagskolen på sine nettsider.

Her finner du også innhold for Kursmodul 1 og Kursmodul 2, bl.a. med fagtema IOT og sensorteknologi, Elektronisk kommunikasjon og datasikkerhet, digitalisering i forebyggende vedlikehold, Anvendt kjemiteknikk, Sirkulær økonomi og Framtidens digitale verktøy.  

Plug&Play digitalklasserom

– Hva konkret gjøres nå?

– Nå rigger vi lokalene til å bli Plug&Play digitalklasserom her i 2ndre etasje i hovedbygget på Herøya, forteller partene. – Vi putter inn avansert kamera- og lydutstyr og Tv’er og ser for oss å bruke digitale Note Pads. Vi samkjører Fagskolen med TS Kompetansesenterets operasjonssentral for læring. Her skal det være enkelt Plug&Play digitale klasserom.

Læringslab også for bedrifter

«Den digitale Fabrikken» skal være en læringslab åpen også for teknologibedrifter, påpeker partene.

– Her skal vi lære, prøve og feile. Vi lager showroom for leverandører og industribedrifter, der de både kan vise fram teknologi eller teste ut utstyr og løsninger for å få tilbakemeldinger. Det kan være alt fra sensorteknologi til kablinger. Ta kontakt, oppfordrer kompetansepartene.

Kontakt og påmelding til kurs

Hans Ole Dyrseth, tel 99622451, Hans.ole.dyrseth@vtfk.no, Fagskolen i Vestfold Telemark

Påmelding til kurs i industriell digitalisering her.

bilde av alle samarbeidspartnerne i trappen foran Bygg25

Velkommen til oss: - Velkommen til oss i «Den Digitale Fabrikken» på Herøya, inviterer glade samarbeidspartnere på trappa fra v. foran. Hans Ole Dyrseth, Fagskolen Vestfold Telemark, Irene Siljan Vestby og Tone Skau Jonassen, Green Industry Cluster (GIC), Svein Erik Mittet, TS Kompetansesenter Herøya , (fra v bak) Skjalg Aasland, Herøya Industripark AS og Lars Ellingsen, Periti.   

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler