Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

CO2-situasjonen bedrer seg denne uka – nye forsyninger til Praxair

Praxair Norge produserer flytende CO2 ved anlegget på Herøya, basert på CO2 i rågassform. CO2-gassen er et biprodukt fra produksjonen av ammoniakk. Her markeds- og applikasjonsansvarlig Åse Spangelo i Praxair Norge AS. (Foto: Ole Bjørn Ulsnæs)

– Vi regner med at CO2-situasjonen vil bedre seg i løpet av uka. Vi får inn en båt med CO2 nå i formiddag, og venter en ny båt lørdag. Med det mener vi at vi er over kneika, og det er ingen grunn til «hamstring».

Det sier Stig Are Karlsen, leder av Praxairs avdeling i Herøya Industripark, som sammen med kollegene har ansvar for å fordele COtil ulike kunder.

På Praxairs hjemmeside skriver selskapet at i en situasjon med begrenset tilgang på flytende CO2 har de valgt å prioritere leveranser til kunder som ivaretar liv, helse, dyrevelferd og sikkerhet. Forsyningen til vannverk og andre kunder som driver virksomhet som er viktig for folkehelsen vil bli opprettholdt. Les mer om leveransesituasjonen for CO2

Båten som kommer til kai på Herøya i formiddag har med seg 650 tonn CO2 fra Yaras ammoniakkfabrikk i Sluiskil i Nederland. Samme mengden kommer inn lørdag, også den fra Sluiskil. 

Fabrikksjef Jon Sletten ved Yara Porsgrunn opplyser at planen er å starte opp ammoniakkfabrikken på Herøya i løpet av et par uker. Denne er Praxairs hovedkilde til CO2.

Les mer om anvendelsen av CO2.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler