Caverion flytter inn i Herøya Industriparks første High-Tech nybygg på Roligheten

Markerer milepæl: Stian Svendby, daglig leder i Caverion avdeling Herøya Prosjekt og Kristian Solberg, prosjektleder i Herøya Industripark AS markerer med et varmt håndtrykk en stor milepæl for begge, overlevering og overtagelse av første nybygg på Roligheten.

Herøya Industripark har ferdigstilt sitt første nybygg på Roligheten, et nytt område under utvikling på Herøya. 

Caverion avd. Herøya Prosjekt flytter for første gang inn i et eget nybygg.

HiP Eiendom AS har investert 18 millioner kroner og bygd kombinasjonsbygget, som Caverion nå flytter inn i løpet av oktober.

Realiserer nybygg og utvikling

Kristian Solberg er kjempefornøyd med eiernes investeringsvilje i Herøya industripark,  som nå har bidratt  til å realisere Caverions nybygg og bidrar til å utvikle hele Roligheten.

– Roligheten er et nytt område med store potensialer som på sikt er med å fornye og utvide industriparken. Caverions nybygg er en første milepæl i denne utviklingen, forklarer Solberg. 

 «Reddet» av oppkjøp og investeringsvilje

Svendby er strålende fornøyd med at alle 52 Caverion-kollegaer snart, og for første gang, skal flytte inn i eget nybygg tilpasset deres virksomhet. – Jeg vil påstå at vi er «reddet av oppkjøp og investeringsvilje», sier Stian Svendby i Caverion.  

– Investeringsviljen har vært veldig bra de siste årene, og vi håper at det også fortsetter fremover.  Det har ikke alltid vært slik, sier han, og snakker av lang erfaring.  – Vi har historisk lang fartstid på Herøya, og vært med helt fra Hydro-tiden under forskjellige navn YIT, ABB, NEBB osv. Før var vi innleide prosjektfolk, inn og ut på prosjekter. Nå er vi 52 Caverion-medarbeidere som er involvert i industriens store og små prosjekter på Herøya og i Grenland. Yara er en motor her. Yara har investert mye penger de siste årene på økt kapasitet, og overgang til mer grønn industri.  Nå er vi kjempefornøyd med at industriparken investerer i nybygg for oss, smiler han.

High-Tech klimavennlig og sikkert

Nybygget til Caverion er oppført innenfor både tidsramme og budsjett.

– Bygget er et High-Tech kombinasjonsbygg og scorer høyt, både på klima og sikkerhet, forteller Solberg. Caverions egenutviklede KlimaTak er installert, bygget har sensorstyring på ventilasjonsanlegg og energieffektiv gulvvarme. – Vi har også bygd oppholdsrom og sluseløsninger ved gassfare, noe vi må ta høyde for i bygg nær industriparken, sier Kristian Solberg.

Se bygget fra innsiden

Caverion flytter inn i nybygg

Utsikt fra Spiserommet: - Vi ser rett på hovedfordelingsanlegget for høyspent. Perfekt utsikt for oss, sier Svendby smilende.

Caverion flytter inn i nytt bygg

Klima Tak: Caverions egenutviklede KlimaTak er installert i hele bygget. – Inneklima, temperatur og trykk kan justeres på hvert kontor, forklarer Kristian. Vi er sikre på at strømforbruket vil gå ned. – Det blir interessant, og en vinn-vinn for alle, sier Svendby.

Prøvesitter ny stol og skrivebord

– Det blir bra å komme til nytt «cleandesk»-kontor. Første gang for oss, smiler Svendby. Lærling Mirza Jacik prøvesitter ny kontorstol. Snart flytter 52 kollegaer inn i kontorer og haller og fyller bygget med mer møbler og utstyr.

Caverion flytter inn i nytt bygg

Romslige og funksjonelle lagerhaller.

Caverion flytter inn i nytt bygg

Vaskehall for biler og utstyr skinner om kapp med lyset og smilet til Svendby.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler