Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Bamboo-prosjektet har gitt nedgang i ledigheten

– Bevegelser i ledighetstallene er mye psykologi. Når en så tung aktør som Yara gjennomfører store investeringer i vårt distrikt, gir det synergieffekter til hele Telemark, sier NAV-direktør Terje Tønnessen.

– Vi har merket at det har vært større etterspørsel etter fagarbeidere mens Bamboo-prosjektet har pågått. Det har ført til lavere ledighet i den perioden vi har bak oss, sier direktør for NAV Telemark, Terje Tønnessen.

– I fjor var 345 industriarbeidere helt ledige. I år er tallet redusert med 70. Ledigheten blant industriarbeidere svinger mye, men det er helt klart en sammenheng mellom Yaras investeringsprosjekt og antall ledige, mener Tønnessen.

Psykologien påvirker ledighetstallene

– Bevegelser i ledighetstallene er mye psykologi, konstaterer Tønnessen.

– Når en så tung aktør som Yara gjennomfører store investeringer i vårt distrikt, gir det synergieffekter til hele Telemark. Den psykologiske effekten er viktig, og investeringer gir løfte om drift framover. Investeringer skaper optimisme i hele området – noe som igjen fører til en offensiv rekruttering hos underleverandører, understreker Tønnessen.

Nav jobber med underleverandørene

NAV jobber ikke direkte mot Yara, men har god kontakt med flere av selskapets underleverandører.

– Ikke alle stillingene går gjennom oss, men vi ser at selskap som Bilfinger og andre i leverandørindustrien vokser. Det merker vi ved at ledigheten går ned.

Noen ganger ordner selskapene med rekrutteringen selv, andre ganger blir NAV kontaktet for å skaffe kvalifiserte medarbeidere.

– Vi finner folkene som behøves, enten de bor i Grenland eller om vi må lete over hele landet. Først og fremst leter vi etter folk som har de kvalifikasjonene som etterspørres, men om det er nødvendig, går vi også inn i ulike kvalifiseringsløp, forklarer Tønnessen.

Langsiktig perspektiv

NAV-direktøren er opptatt av at Yaras investeringer sikrer arbeidsplasser på lang sikt.

– Om investeringene uteblir, forsvinner jobbene, og tapte arbeidsplasser kommer aldri tilbake. Derfor er Yaras investeringer så viktig, understreker han.

Det er også et faktum at én industriarbeidsplass genererer flere arbeidsplasser «utenfor portene». – Derfor er det avgjørende viktig å trygge jobbene som er i distriktet, avslutter Tønnessen.

Les mer om ringvirkningene av Yaras Bamboo-prosjekt

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler